Xavi Pascual o avanturi na povratku iz Rusije u Španjolsku:”Bilo je zaista nevjerojatno”

Španjolski stručnjak i aktualni trener Zenita iz Saint Peterburga, Xavi Pascual, ispričao je zanimljivu priču o njegovom putovanju iz Rusije do Španjolske, koji se sastojao od 2 leta, vožnje automobilom 600 kilometara po praznoj cesti, a trajao je ukupno više od 20 sati.

„Do prošlog četvrtka trenirali smo normalno, život u Sankt Peterburgu bio je relativno normalan. Te večeri VTB liga je otkazana, a klub je dao dozvolu strancima za povratak kućama. Već idući dan Putin je donio odluku o zatvaranju zračnih luka i shvatili smo da moramo brzo reagirati.“ – priča Pascual.

Španjolski trener htio se vratiti u Barcelonu, međutim, shvatio je da izravan let do tamo više ne postoji. Zajedno s pomoćnim trenerom i prijateljem, Inigom Zorzanom, odlučio se za jedinu mogućnost:

„Postojala je samo jedna mogućnost. Putovati od subote do nedjelje iz Saint Peterburga do Moskva, pa od tamo do Madrida. Mjere sigurnosti bile su ogromne, mjerenje temperature, kontrola nošenja maski i rukavica. Zračna luka bila je prazna. Zatim smo se ukrcali na let za Madrid u kojem je bilo 10-15 strogo odvojenih ljudi.“ 

Nakon dolaska u Madrid, Pascual je vidio da do sljedećeg dana nema leta za Barcelonu. 

„Došli smo u dva popodne i shvatili da nema leta. Nije bilo smisla ostati u zračnoj luci čitav dan, odlučili smo iznajmiti automobile za povratak kući. Indigo za Logrono, ja za Barcu.“

U vožnji do Barcelone automobila nije bilo, Pascual svjedoči o pustoši cesta:

„Bilo je nevjerojatno putovati potpuno sam cestom. Vidio sam samo teretne kamione, a u 600 kilometara i maksimalno 20 automobila. Zaustavljen sam na dva kontrolna policijska punkta. Prepoznali su me, ali morao sam im predočiti putovnicu, radnu vizu i avionsku kartu.“ – zaključuje Xavi Pascual.

Related Articles