JBC: Lovro Mazalin stopama Arapovića i Hezonje

Array

Lovro Mazalin i Dragan Bender uspješno su predstavili hrvatsku košarku na okupljanju najtalentiranijih mladih 15 i 16 godišnjih igrača koji se ovaj vikend održao u Barceloni.

Njih dvojica sudjelovali su na Europskom okupljanju Jordan Brand Classica gdje su u konkurenciji 40-ak pomno praćenih i odabranih mladih nada iz 23 države pokušali skrenuti pažnju na sebe i izboriti nastup na završnom okupljanju najtalentiranijih mladih svjetskih igrača koji će se održati 13. travnja u rodnom mjestu Michaela Jordana.

Koliko su bili uspješni govori podatak da su obojica odabrani za igranje All Stars utakmice posljednjeg dana kampa, a Mazalin je dobio dodatno priznanje i s još devetoricom najboljih sljedeći mjesec će putovati u Brooklyn (SAD) na 12. Jordan Brand Classic. Tako će naš Lovro, nakon Marija Hezonje i Marka Arapovića, predstavljati Hrvatsku na ovom prestižnom događaju.

Lovro je za Crošarku ukratko iznio svoje impresije. Posebno je oduševljen radom s američkim stručnjacima.

“Četrdeset najboljih igrača iz Europe, tri trenera iz Amerike i 8 španjolskih trenera. Jedno novo i lijepo iskustvo, nova poznanstva, nova prijateljstva. Posebno mi je bilo drago što su na kampu bila tri američka trenera koja su vrhunska. Kyle, Chris i Ganon! Kyle koji radi s Chrisom Paulom, Ganon Baker koji ima strašan ball handling do C.T.-ja odličnog kondicijskog trenera.”

O uvjetima i nastupu njegovog suigrača iz reprezentacije je dodao:

“Imali smo savršene uvjete za rad. Konkurencija je naravno velika, ali nisam imao nikakvih problema u igri. Dapače, bilo mi je lakše jer sam navikao na seniorsku košarku. Realno, Bender je trebao proći, prošla su dva igrača koja po meni slabija od njega. Sad se to više ne može promijeniti, žao mi je jer je odlično odradio treninge i na kraju krajeva odigrao je super All-Star utakmicu.”

Podsjetimo, prije dvije godine je Hezonja na JBC-u odličnim igrama oduševio sve prisutne stručnjake, a prošle je Mazalinov suigrač Arapović bio najbolji igrač svoje ekipe uz odličan učinak od 17 poena i 11 skokova.

Pored Mazalina u ekipi će biti i Vsileios Charalampopulos (Panathinaikos), Sergio Garcia (CTEIB/Španjolska), Stephane Gombauld (INSEP/Francuska), Andrea Latorre (Stella Azzurra/Italija), Luc Loubaki (INSEP), Josh Steel (Velika Britanija), Stefan Nikolić (Crvena zvezda), Georgios Papagiannis (Peristeri/Grčka) i Stefan Peno (Barcelona).

Lovro Mazalin (62)
Lovro Mazalin (62) putuje na 12. Jordan Brand Classic

Related Articles