Jeronimo Šarin:”Presudila je obrana, prekid nam je pomogao”

Košarkaši Furnira igrat će u HT Premijer ligi i sljedeće sezone nakon što su jučer u svojoj dvorani bili bolji od Dinamo Zagreba rezultatom 76:72. Dubravaši su tako s dvjema pobjedama (igralo se na koš razliku) uspjeli potvrditi da su iskusniji i na kraju bolja ekipa od Plavih. Trener Furnira kaže kako je presudila obrana, ali i da je prekid zbog navijača Dinama više pomogao njegovoj ekipi.

“Ovakve utakmice su vrlo komplicirane i ova je pokazala da je vrlo neizvjesna. Neke stvari koji smo dogovorili u obrani smo ispoštovali, ali nam napadački dio nije bio onakav kakav smo htjeli. U toj jednoj tvrdoj utakmici smo pokazali kvalitetu uz dobru reakciju nekih igrača u obrani što sam i očekivao. Presudila je obrana koja nas je dovela do pobjede i ostvarenja cilja. Pomogli su nam i navijači Dinama jer nam je taj prekid više išao na ruku i hvala im na tome.”

Strateg Dinama Milan Ličina čestitao je Dubravi i istaknuo da je ponosan na svoju momčad.

“Nismo uspjeli jer nam je jednostavno ove dvije odlučujuće utakmice nešto falilo. Moram reći da smo se malo bolje trebali pripremiti za kriterij slobodnih bacanja koji nam nije bio jasan. Čestitam Furniru na ostanku u HT Premijer ligi, a mi jednostavno nismo najbolje reagirali na njihove vrste zona. Ponosan sam na svoju momčad za koju na početku sezone nitko nije vjerovao da će doći tu gdje je došla. Ja sam vjerovao od početka i govorio da je ovo odlična momčad. Na kraju nismo imali onaj mali korak koji nam je trebao. Užasno mi je žao i navijača koji su pokazali da su s nama i nakon što prespavamo trebamo posložiti stvari za iduću sezonu koja će biti još zanimljivija.”

Related Articles