Jesu li Mladen Bušić i Domagoj Čavlović lagali?

Košarkaški klub Cibona, odnosno predsjednik Mladen Bušić i direktor Domagoj Čavlović danas su ponovno na udaru kritika javnosti.

Jedan od naših najvećih medija, 24sata, u svom tiskanom izdanju pod naslovom: “Odlazite iz Cibone jer ćete baš sve uništititi”, piše o već poznatim problemima, o novoj grupaciji, o sportskim rezultatima kojih nema, dugu koji se povećava, ali i o kašnjenju s revizijom. Posebno je zanimljiv posljednji odlomak teksta: “Cibona je proteklih sezona konstantno u blokadi s djelomično odblokiranim računom da se nešto nekome plati, pa se opet blokira i tako više od 100 dana godišnje. Da stvar bude gora, Cibona kasni s revizijom i bili su prijavljeni Ministarstvu financija, a i ove godine su objavili reviziju s mjesec dana zakašnjenja i naveli da imaju preko 20 milijuna kuna duga i još preko 60 milijuna kuna sudskih sporova s bivšim igračima i dobavljačima. Cibona je, nemojmo zaboraviti u predstečajnoj nagodbi i nemamo informacija da se obveze podmiruju.”

Otvorimo li izvješće revizora koje stoji na službenim stranicama kluba, na posljednjoj stranici možemo pronaći komentar samog revizora koji sumnja u sposobnost kluba da nastavi trajno poslovanje: “Ukupne obveze Kluba višestruko premašuju ukupnu imovinu Kluba. Riječ je o uvjetima koji ukazuju na postojanje značajne neizvjesnosti koja znatno dovodi u sumnju sposobnost Kluba da nastavi trajno poslovanje. Bez obzira na navedeno, zakonski zastupnik Kluba procjenjuje da će Klub nastaviti s vremenski neograničenim poslovanjem.”

Prema izvješću revizora budućnost Cibone je vrlo upitna i ona, kako pišu 24sata, nezaustavljivo srlja u bankrot. Prije nešto malo više od mjesec dana, Mladen Bušić i Domagoj Čavlović odradili su intervju za Sportske novosti u kojima su obznanili kako pregovaraju i s tri nove grupacije oko ulaska u klub: “Trenutno pregovaramo s tri grupacije ljudi od kojih svaka na svoj način iskazuje interes za ulazak u klub, a svima im je zajedničko oduševljenje depolitiziranim uvjetima rada kluba i otvorenim mogućnostima da pronađu konkretan način suradnje i/ili ulaska u klub, odnosno Skupštinu kluba.” 

U međuvremenu nema ni traga ni glasa iz Cibone o oduševljenim novim grupacijama. Tko su te ‘grupacije’? Gdje je zapelo? Zašto se nitko iz kluba nije obratio javnosti ulazi li nova ‘grupacija’ u klub i ako su ih odbili, zašto su ih odbili? Ili je samo Domagoj Čavlović lagao?

Jedina ‘grupacija’ koja je poznata javnosti je ona iza koje stoji Aleksandar Petrović, i koja je jedina izašla u javnost s jasnom ponudom i s jasnom voljom da Cibonu izvuče iz ‘živog pijeska’ u koji je upala te se već godinama ne uspijeva izvući.

Related Articles