Jolly i Željezničar u finalu šibenskog turnira

Array

Prvog dana memorijalnog turnira u čast legendi šibenske ženske košarke Josipu Slamiću-Primu u prvom polufinalu su se sastale ekipe Zadra i Željezničara iz Sarajeva. Ekipa iz susjedne nam BiH je na kraju slavila rezultatom 67:59.

Željezničar – Zadar 67:58 (11:24, 36:34, 49:52,)

Željezničar: Bugarin 32, Džebo 15, Ćulafić 10, Karllson 8, Ćato 2
Zadar: A. Erslan 30, Majstorović 12, Nikpalj 6, Balić 5, M. Erslan 3, Bodrožić 2

No na samom početku susreta Zadranke predvođene odličnom Antonijom Erslan polako stvaraju prednost i na kraju prve četvrtine vode s uvjerljivih trinaest poena prednosti. I kad su svi mislili da će Zadranke polako privesti utakmicu u mirnije vode budi se Dajana Bugarin koja u narednoj četvrtini sa svojim tricama drži ekipu Željezničara u igri te do kraja poluvremena uspijeva dovesti svoju ekipu i do prednosti.

Drugo poluvrijeme opet počinje boljom igrom Zadranki te na kraju treće četvrtine opet imaju blagu prednost. I tad, kao i u prvom poluvremenu, slijedi crna rupa i ekipa iz Sarajeva to koristi te na kraju zasluženo slavi.

U pobjedničkim redovima najbolja je bila Dajana Bugarin s 32 postignuta poena, dok je Zadranke predvodila Antonia Erslan s 30 poena.

Jolly JBS – Split 87:59 (29:2, 48:27, 80:33)

Jolly JBS: Benić 24, Ivanković 19, Semren 16, Mišura 10, Periša 8, Stojanović 7, Chiabov 2, Smolić 1
Split:
Zovko 15, Goleš 11, Lučin 8, Parunov 7, Meštrović 5, Puljlić 3, Šatić 3, Babić 2, Bugarić 2, Leskur 2, Roje 1

Drugi susret između domaćina Jolly JBS-a i Splita bio je lišen svake neizvjesnosti. Već na otvaranju susreta su Šibenčanke pokazala svoju dominaciju i do kraja prve četvrtine ostvarile prednost od ogromnih dvadeset sedam poena. Raritet je taj što su u prvih deset minuta Splićanke postigle samo dva poena.  Već nakon toga utakmica je bila riješena i tad su u šibenskim redovima uslijedile brojne izmjene i iskušavanje raznih zamisli trenera Edija Dželalije. Na kraju uvjerljiva pobjeda Jollyjeta rezultatom 87:59.

U šibenskim redovima najefikasnija Kristina Benić s postignuta 24 poena , dok kod Splićanki Josipa Zovko je postigla 15.

U finalu koje se igra u danas (subota) u 11.30 sati će se sastati domaći Jolly JBS i Željezničar, dok će njihovom susretu prethoditi onaj za treće mjesto između Zadra i Splita. Taj susret je na rasporedu u 9.30 sati.

Related Articles