Jolly JBŠ: Potpisao Kozić, Willhite na probi, Čuić out

Array

KK Jolly u novu će sezonu ući spreman, ali još uvijek nije definirao roster. U posljednje vrijeme vrlo je prometno u klubu.

Novi igrač je Juraj Kozić. Nakon duge probe zadovoljio je čelnike kluba i postao član Bankara. Prošle sezone branio je boje Osječkog Sokola koji je odustao od prve lige zbog financijskih poteškoća. Ovaj mladac rođen 1995. godine skupio je ponešto prvoligaškog iskustva igrajući prošle sezone kao zaštićeni igrač petnaestak minuta u prosjeku, a u juniorskoj konkurenciji je predvodio svoju momčad do polufinalnog turnira gdje je ubacivao velikih 28 poena u prosjeku.

Na probi se nalazi Amerikanac Reginald Willhite koji dolazi iz Kalifornije. Visok je 198 centimetra, a pokriva vanjske pozicije. Do sada je igrao u sveučilišnom klubu Sacramenta, a zanimljivo je napomenuti da je završio prestižni Yale.

Sportski direktor kluba Davor Vidačak o Willhiteu je rekao:

“Willhite je stigao prije 3-4 dana i u sljedećih deset dana isprobat ćemo njegove košarkaške kvalitete. Ovo je njegovo prvo igranje u Europi, a istaknut ćemo kako je „na pola“ Hrvat jer mu je majka iz Jelse i stoga ima pravo na hrvatsku putovnicu.”

O samom stanju u momčadi je nadodao:

“Imali smo dosta opsežne i jake pripreme koje su prošle bez iti jedne ozlijede naših igrača što pokazuje da smo fizički jako dobro pripremljeni.”

Klub je ponovno u potrazi za visokim igračem jer je sporazumno raskinut ugovor s Aleksandrom Čuićem.

Premijeru u novoj sezoni Jolly će imati 12. listopada kada ide na noge Križevcima. U međuvremenu odigrat će prijateljski ogled sa Splitom 28. rujna, protiv Laškog u Sloveniji 1. listopada, a odmah sljedeći dan s Zabokom.

Related Articles