#234

Ždrijeb EuroCupa 5. listopada

Ždrijeb EuroCupa za novu, 2013-14 sezonu održat će se u Barceloni 5. listopada, dan poslije odigravanja kvalifikacijskih utakmica Eurolige, nakon čega će se znati svi sudionici oba natjecanja. Natjecanje će od ove sezone, za razliku od prošlih 32, činiti 48 momčadi iz minimalno 22 države (ovisno o ishodu kvalifikacija).

Natjecanje će početi već 15. listopada, a 48 momčadi podijelit će se po uzoru na američku NBA ligu na dvije konferencije, ovisno o regionalnom smještaju. Grupe su podijeljene na šest momčadi, a najbolje tri ostvarit će plasman  u drugi dio, gdje će im se pridružiti momčadi Eurolige koje ne ostvare prolazak u TOP 16. Svaka momčad će tako u grupnoj fazi, za razliku od prethodnih sezona, odigrati barem deset utakmica.

Last 32 činit će osam skupina po četiri momčadi, a polovica, odnosno najbolje dvije momčadi iz skupine, prolaze u sljedeću fazu. Nakon toga slijedi već poznati eliminacijski dio, što bi značilo da će svaka momčad odigrati po jednu domaću i gostujuću utakmica, a klubovi koji ostvare bolji rezultat, prolaze dalje. Novost je da će se i finale odigrati u dvije utakmice, a termin je zakazan za 1. i 7. svibnja 2014.

Hrvatska će imati dva predstavnika u ovom sve boljem i organiziranijem natjecanju,  Cibonu i Cedevitu.