Jolly JBŠ uvjerljiv protiv Alkara

Array

Šibenski su košarkaši došli do svoje treće pobjede u prvenstvu. Bili su uvjerljivi protiv Alkara koji u drugom poluvremenu niti jednom nije uspio doći bliže od 11 koševa zaostatka.


Jolly JBŠ – Alkar 79:65 (22:14, 47:30, 64:48)

Jolly JBŠ: Katura 19, Mrva 15, Smith 12, Bubalo 11, Surina 10, Bubalo 8, Vrsaljko 2, Vrlika 2, Gulam, Kozić, Cinac.

Alkar: Vitali 19, Mikulić 13, Gaurina 11, M.Modrić 8, Perajica 7, Žitko 4, Župić 3, Kanaet, Bilandžić, Jo. Boban, Ju. Boban, Švalina.


Denis Vrsaljko i Luka Katura odmah na početku doveli su Jolly u vodstvo od 4:0 te su nagovjestili da će Alkar u ovom susretu teško do bodova. Već nakon prve četvrtine domaći su košarkaši imali osam koševa prednosti.

Terry James Smith na početku druge četvrtine dovodi Jolly prvi puta na dvoznamenkastu prednost od 24:14, a odmah potom smanjuje Ivan Mikulić tricom. Malo kasnije, nakon trice Josipa Surine bilježimo i 31:19. Susret je već do poluvremena praktički bio riješen jer su domaći košarkaši na odmor otišli s visokih 17 poena prednosti.

Franjo Bubalo odmah na početku treće četvrtine postiže tricu za okruglih plus 20, a nakon njega Mate Mrva pogađa dva slobodna bacanja za najviših plus 22 do tog trenutka susreta. Alkar je do kraja četvrtine smanjio na 16 koševa zaostatka.

Gosti iz Sinja u posljednjoj su četvrtini uspjeli smanjiti samo na 11 koševa zaostatka, bliže od toga nisu mogli, a susret je na kraju završio pobjedom Jolly JBŠ rezultatom 79:65.

Šibenčani su imali čak pet dvoznamenkastih strijelaca u svojim redovima od kojih su se najviše istakli Katura s 19 koševa te Mrva s 15 i pet skokova. Kod Alkara Toni Vitali 19 poena, a Mikulić 13 uz šest skokova i tri asistencije.

Ovom pobjedom Jolly JBŠ pobjegao je Zagrebu i Alkaru za jednu pobjedu na ljestvici te je sada usamljen na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi u polufinale.

Related Articles