Jolly JBS više nije generalni sponzor ženskog kluba

Array

Poznati hrvatski poduzetnik Josip Stojanović je obznanio da njegova tvrtka Jolly JBS više neće biti generalni sponzor šibenskih košarkašica. Stojanović se odlučio na ovaj potez nakon što je punih 13 godina, ali je na konferencije za medije izjavio da ne napušta definitivno klub sa Baldekina.

“Ovo je samo uzimanje svojevrsnog time-outa. U prošlih 13 godina sa ženskim klubom smo proveli i lijepih i manje lijepih trenutaka, velikih pobjeda, trofeja, nastupa u Euroligi. Proputovali smo Europu, regiju, dva puta igrali s aktualnim prvakinjama Europe Ekaterinburgom. U 10 godina Regionalne lige Jolly je igrao u svih 10 finala, 5 puta pobijedio.

Nažalost, Regionalna liga je neslavno okončana prije dvije godine, zbog čega su me neki ljudi silno razočarali. Ali, Regionalna liga je neophodnost za hrvatsku košarku, i ako se jednom opet zakotrlja ta priča mi smo kao tvrtka opet zainteresirani dublje ući u tu priču. Mi smo prije pet godina imali jedan projekt, koji nažalost nije uspio. Zadnje dvije godine nismo uspjeli napraviti rezultat, iz niza razloga i zato sada prepuštamo klub i nekim drugim ljudima da pokušaju možda napraviti nešto,” naglasio je na tiskovnoj konferenciji Stojanović te pojasnio kako će šibenski ženski košarkaški klub ubuduće funkcionirati:

“Klub će se ubuduće zvati ŽKK Šibenik, iz razloga jer u gradu stalno govore da su muški i ženski klub Jolly jedno te isto, da smo privatni klub što nije istina. Mi smo udruga građana, ali odgovorna udruga građana. Obavljeni su razgovori s nekim ljudima koji bi preuzeli vođenje kluba, Neven Periša bi trebao biti predsjednik ali to još nije definirano. Financije nisu sporne, grad izdvaja godišnje 420.000, a županija 60.000 kuna što su više nego dostatna sredstva za život u A1 ligi. Budućnost kluba je sigurna, barem što se naše ostavštine tiče. Ostavljamo klub bez lipe duga prema bilo komu, imamo talentirane djece, posebice selekciju godišta 99./00., sve selekcije su opremljene.

Mi ne izlazimo definitivno iz kluba, dapače osiguravat ćemo prijevoz svim klupskim selekcijama, osigurati termine za treninge u našoj dvorani, i terminima u OŠ ‘J.Šižgorića’, pomoći ćemo na razne načine. Ali, ako vidimo da novo vodstvo eventualno skrene s te rute reagirat ćemo na način da ćemo se opet vratiti u klub,” kazao je Stojanović.

Na presici su bile i dvije najbolje igračice Jollyja Antonija Mišura, koja je potvrdila odlazak u Toulouse, te kapetanica Luca Ivanković. Visoka reprezentativka je u duhu promjena u klubu dobila prijevremeni raskid ugovora s klubom, kao i Ana Semren, a uz Mišuru ugovor je istekao i Kristini Benić. U novoj sezoni u šibenskom ženskom košarkaškom klubu trebale bi igrati mlade domaće igračice uz tek poneku stariju igračicu, u prvom redu povratnicu, kako je istaknuto.

Related Articles