Jollyu dva poraza od ruskih ekipa

Array

Nakon prve prijateljske utakmice s ekipom Širokog Wwina, košarkaši Jolly JBŠ-a odmjerili su snage s dvije ruske ekipe kako bi se što bolje pripremili za predstojeću sezonu. Utakmice odigrane u Poreču pokazale su snage, ali i određene nedostatke šibenske momčadi te dale prostora treneru Ivanu Veliću za razmatranje svih mana ove ambiciozne momčadi.


Jolly JBŠ – Ural 53:56 (27:37)

Jolly: Ross 18, Bubalo 14, Katura 11, Čuić 7, Mrva 3


Bankari su prvo igrali s KK Ural i pokazali da se mogu nositi rame uz rame s ovom dobrom ruskom ekipom koja je ipak odnijela pobjedu s konačnim rezultatom 56:53. U prvoj četvrtini rezultat je bio gotovo izjednačen (18:17), dok je druga dionica utakmica bila najlošija za Jolly te je završena sa 19:10 u korist Ruske ekipe.


Jolly JBŠ – Lokomotiv Novosibirsk 59:84

Jolly: Ross 15, Katura 14, Mrva 7, Naletilić 7, Čuić 4, Turić 4, Cinac 4, Vrlika 2, Bubalo 3.


Utakmica protiv Novosibirska obilježena je dominacijom snažnijih i preciznijih Rusa. Košarkaši ruske ekipe pokazali su se kao prejaki suparnici Šibenčanima te je susret završen sa 84:59.

Ipak, radilo se o jednoj zaista jakoj i skupoj ekipi s odličnim igračima, a s obzirom da se radi o prijateljskoj utakmici trener je u zadnjoj četvrtini pustio pomladak da se predstavi i izigra i to u prvom redu Kozić, Gulam, Roso i Turić.

Nakon utakmica trener Bankara Velić je izjavio:

“Htjeli smo da u ovim prijateljskim utakmicama odmjerimo snage s dosta jakim ekipama kako bi se igrači pokazali kako se ponašaju pod ovim stresom. Naime, utakmice su igrane u dva dana, a ne treba zanemariti ni put do Poreča. Ruske ekipe su dosta jake i u našim mjerilima to su momčadi kakve kod nas igraju u ABA ligi.”

“Ove utakmice su pokazale s čim raspolažemo i dobro da igramo sa što jačim ekipama kako bi se pripremili za Ligu za prvaka u kojoj ćemo, nadam se, i ove sezone igrati.”

Uz Rossa i Katura se sve više nameće kao ključan igrač, no Velić ističe kako upravo na vanjskoj poziciji nedostaje igrača za rotaciju kako ne bi cijeli teret pao samo na spomenute igrače.

“O novim pojačanjima još ne bih govorio jer ne želim da uzmemo igrače samo da popunimo broj, već ciljano tražimo upravo ono što nam treba kako bi se pojačali tijekom godine.”

Podsjetimo još jednom da je Jolly za sada doveo tri nova igrača, Aleksandra Čuića koji će igrati na poziciji centra te Dinu Cinca zaduženog za poziciju četvorke, a na svojevrsnom testiranju još uvijek je Juraj Kozić iz Osijeka.

Related Articles