Zadru pobjeda u prvoj pripremnoj utakmici

Array

Zadar je na otvaranju sezone, u prvoj pripremnoj utakmici, igranoj danas u 18 sati odabrao protivnika po mjeri. U Višnjiku je lako došao do pobjede protiv ruskog “drugoligaša” AltaiBasketa.


Zadar – AltaiaBasket 67:52 (21:11, 40:22, 58:33)

Zadar: Kraljević 14, Car 14, Ramljak 9, Ivanov 9, Prostran 8, Đugum 8, Rogić 3, Šango 2
AltaiBasket: Lunev 12, Pushin 9, Gorev 6, Sleta 6, Gladishev 5, Volkmianin 5, Varlamov 4, Trushnikov 4.


Igrači Hrvoja Vlašića primili su po 11 koševa u prve tri četvrtine, ostvarivši nakon 30 minuta 25 poena prednosti. Do kraja su Altaiji ipak dopustili da smanji razliku.

Najučinkovitiji su bili Filip Kraljević i Marko Car s postignutih 14 koševa. Ivan Batur nije nastupio zbog viroze, a u sastavu Zadra bili su još i Ivan Krolo, Mario Filipović, Ante Smolić i junior Perić. Svi oni osim Krole su igrali, ali nisu se upisali u listu strijelaca. Scoop Jardine, američko pojačanje nije igrao jer još uvijek nije stigao u Zadar. Zaigrao je i prošlosezonski igrač Cedevite, Roko Rogić koji je postigao tri poena.

Iako još uvijek nema novosti hoće li za Zadar potpisati Kraljević, Car i Rogić koji već duže treniraju sa Zadrom, a eto danas su odigrali i utakmicu, vrlo je izvjesno da će ugovor potpisati Filipović, ali nikome od navijača Zadra nije jasno zašto.

 

Related Articles