Jordan Burgason: Jedva čekam biti dio kluba s takvom tradicijom

Array

Ekskluzivno za portal Crošarka, Jordan Burgason novo pojačanje Zadra na poziciji šutera odgovorio je na par zanimljivih pitanja. Jordan dolazi sa sveučilišta Lipscomb, na kojem je imao postotak šuta za tri poena odličnih 52,6 posto, a u prosjeku je postizao 16 poena u svojoj seniorskoj godini.

Možeš li nam reći kako je došlo do kontakta između tebe i Zadra?

“Bio je to grupni trud između moje agencije, Interperformances, i dobrog prijatelja iz Srbije koji zna ljude u klubu.”

Odličan si šuter za tri poena s čak 52,6 posto uspješnosti u diviziji I, koje su tvoje ostale dobre, a koje loše strane u igri?

“Oduvijek sam specijalista za šutiranje trica pored moje napadačke igre. Uvijek ima mjesta za poboljšati i unaprijediti igru u obrani i obrani jedan na jedan. S pravilnom kondicijskom pripremom sve će biti u redu na vrijeme.”

Ovo je tvoj prvi dodir s europskim stilom igre, koliko će ti trebati da se privikneš na taj stil igranja?

“Nadam se i mislim da neće trebati puno vremena da se prilagodim na europski način igre. Jednom dok odradim nekoliko treninga i utakmica, osjećam da će mi biti ugodno s europskim stilom košarke. Gledao sam neke snimke utakmica Zadra iz ove sezone tako da mogu čim bolje razumijeti njihov napad i stil igre na terenu.”

Znaš li nešto o gradu Zadru, košarkaškom klubu Zadar i temperamentnoj Zadarskoj navijačkoj skupini, Tornadu?

“Znam da Zadar ima slavnu tradiciju i povijest koja datira stoljećima unatrag. Volim povijest, tako da ću uživati istraživajući kulturu Zadra i Hrvatske. Čuo sam puno lijepih stvari o Tornadu i podršci Zadarskih navijača. Znam da vole svoj košarkaški klub i daju veliku potporu momčadi u svakoj utakmici. Navijači me pune energijom tijekom utakmice, a imati dobru bazu navijača koja te podržava jako je bitno.”

Bio si izbačen iz ekipe Lipscombe zbog kršenja pravila sveučilišta, da li je to bio samo trenutak slabosti i kakvog Jordana kao osobu Zadarski navijači mogu očekivati?

“Svi rade greške tokom života, ali bitan dio je kako odgovorimo na njih. Naučio sam iz svoje prošlosti, iskoristio to kao dio moje životne priče i krenuo naprijed. Imao sam nevjerojatno dobrih trenutaka na Lipscomb sveučilištu. Treneri, studenti i navijači bili su podrška kroz cijelu moju karijeru tamo i uvijek su bili samo pozitivnog razmišljanja dok sam bio član njihovog sveučilišta. Uvijek će mi biti obitelj. Kao što sam rekao, uz sve to, nemojte me osuđivati na temelju onoga što sam napravio u prošlosti jer sam naučio nešto iz toga i neću dopustiti da to utječe na moju budućnost sa Zadrom.”

Kada stižeš u Zadar?

“Polijećem za Zadar u četvrtak 29. studenog i dolazim u petak oko podneva u Split, tako da sam u Zadru ubrzo nakon slijetanja.”

Tvoja poruka navijačima Zadra?

“Moja poruka Zadarskim navijačima je da jedva čekam da budem dio tako velikog kluba sa velikom tradicijom. Koliko sam imao za čuti, grad je jako lijep, ljudi su dobri i radujem se što ću biti dio svega toga. Jedva čekam da osjetim sve to iz prve ruke, navijače i prekrasni grad Zadar. Jedva čekam!”

Related Articles