Još jedan poraz juniorki

Array

U trećem susretu na Europskom prvenstvu u Vinkovcima i Vukovaru naše juniorke su ubilježile drugi poraz.


Hrvatska – Rusija 42:62 (9:14, 19:30, 26:45)

Hrvatska: Chiabov 14, Pleš 9, Butina 6, Rački 5, Bura 3, Miličević 2, Matijević 2, Jurjević 1, Sarjanović, Periša, Pračuk, Mršić
Rusija: Komarova 12, Shomodi 8, Degtyarskaya 8, Fedorova 6, Shchetina 6, Levchenko 5, Ilinova 5, Safonova 5, Kolosovskaia 3, Maiga 2, Sema 2, Shchukina


Još jednom su naše reprezentativke bile nedorasle protivnicama, no to se i očekivalo. Ruskinje su bile pre jake i osim na samom početku susreta njihova pobjeda niti jednom nije bila ugrožena.

Jedino vodstvo Hrvatske reprezentacije se dogodilo sredinom prve četvrtine. Sve ostalo je išlo na stranu Ruskinja koje su pokazale razliku u kvaliteti u odnosu na naše reprezentativke.

Do poluvremena je prednost prešla u dvoznamenkastu da bi se isto tako nastavilo i u drugom poluvremenu te su na kraju Ruskinje zaokružile pobjedu na okruglih dvadeset razlike.

U pobjedničkim redovima najefikasnija je bila Elizaveta Komarova koja je postigla 12 poena dok je u Hrvatskim redovima prednjačila Antonija Chiabov s 14 poena i 11 skokova.

Naša ekipa je bila hendikepirana neigranjem Klaudije Periša koja je u dvoboju s Engleskom ozlijedila ruku, te joj je stavljena longeta. Isto tako, hrvatska reprezentacija nije mogla računati niti na pomoć Helene Pračuk kojoj se uklještio živac u koljenu.

“Žao mi je što smo bili hendikepirani u ovoj utakmici iz razloga što nisam mogao računati na 2 igračice, dok su još dvije igrale pod temperaturom i jednostavno nismo mogli više. Imam dojam da je Rusija bila zrela da večeras izgubi, ali mi na žalost nismo igrali u najjačem sastavu. Sad se formira nova grupa za koju bih rekao da je puno lakša od ove iza nas, jer nema Španjolske i Rusije. Protiv Turske, Češke, ali i Nizozemske imamo svoje šanse. Međutim, raspored je takav da nas samo jedna pobjeda može uvesti u daljnju fazu natjecanja, ali i isto tako ako i dobijemo 2 od 3 utakmice ne znači da ćemo proć. Jednostavno, pred nama su novi izazovi” – tekao je trener Braslav Turić nakon utakmice.

Sutra slijedi dan odmora, a u ponedjeljak naše cure igraju protiv Nizozemske u 20,30 u Vukovaru.

Related Articles