Mazalin s 44 koša “potopio” Tursku

Array

Nakon jučerašnjeg fijaska, danas smo u terminima u kojima nismo navikli gledati naše reprezentativce pobijedili Tursku i ostali u igri za peto mjesto i sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu koje se sljedeće godine igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Lovro Mazalin je uzeo sve konce u svoje ruke i s 44 koša odveo  Hrvatsku do sedme pobjede na prvenstvu.


Hrvatska – Turska 83:73 (23:18, 47:38, 62.53)

Hrvatska: Skokna 8, Lazić 8, Dubelj, Bender 6 (12 skokova, 6 asistencija), Kalpić 2, Kumanović, Slavica, Zubac, Žižić 15 (15 skokova), Čolak, Mazalin 44, Gašpert.
Turska: Gazi, Yurtseven 4, Erdem, Taskiran 17, Arna 8, Korkmaz 22, Ülker 2, Durmaz 17 (11 skokova), Besok, Bayrak 3, Birer, Havsa.


Moramo istaći Ukrainski košarkaški savez koji je napravio veliku stvar s kvalitetnom Streamingom Europskog prvenstva, sve dosadašnje utakmice naše kadetske reprezentacije smo mogli pratiti uživo, tako da su mnogi košarkaški zaljubljenici imali priliku i slikom, a ne samo statistikom uživo koja često daje iskrivljenu sliku,  biti na parketu.

Nažalost, danas smo mogli pratiti samo play by play izabranike Tomislava Rupčića, a za to su oni sami krivi jer borbe za pozicije od 5. do 8. mjesta više nisu zanimljive široj košarkaškoj javnosti.

Turci su bili neugodan protivnik i naši reprezentativci se nisu uspjeli odvojiti na veću razliku koja bi im garantirala mirnu završnicu. Iako smo često imali dvoznamenkastu prednost, u završnici treće četvrtine imali smo samo tri poena prednosti.

Ipak, Mazalin je odlučio da nam je mjesto među najboljim ekipama na Svijetu i s 44 koša na kraju utakmice odveo nas do pobjede od 83:73 i važnog dvoboja s pobjednikom susreta između Francuske i Njemačke. Za to je morao odigrati 39 minuta i 42 sekunde, a tako će biti i sutra jer više stvarno nema popravnog, a neodlazak ove generacije na SP bi bio grijeh.

Pored novog igrača Cedevite, dobre brojke su imali i spličani Ante Toni Žižić (15p, 15sk) te Dragan Bender (12sk, 6as, 6p).

Related Articles