Još jedan Zadranin u Zaboku

Marinu Zrniću i Petru Mariću u Zaboku se pridružio još jedan Zadranin. Uoči završetka prvog dijela A1 sezone i početka Lige za prvaka Roko Jurlina je pojačao zagorskog prvoligaša.

Jurlina je 2009. godine sa Zadrom osvojio kadetsko Prvenstvo Hrvatske. Uz pehar prvaka, koji je posljednji što su ga Zadrani osvojili u bilo kojoj kategoriji, bio je i najbolji igrač prvenstva. Kasnije, s juniorima je osvojio treće mjesto.

U sezoni 2010./2011 trenirao je s prvim timom i ostvario mu se dječački san. Pino Grdović mu je dao priliku da odigra dvije utakmice u najdražem dresu, ali to je bilo sve što se tiče seniorske košarke u Zadru. Kao mnogi zadarski igrači prije njega, morao je potražiti priliku negdje drugdje.

Otišao je na posudbu u Križevce, a poslije i u Sonik Puntamiku. Nakon U20 Europskog prvenstva prešao je u Zagreb kod Danijela Jusupa i umjesto prvih službenih utakmica za Mrave, došla je nesretna teška povreda koljena na prijateljskom susretu protiv Hermes Analitice. Devet mjeseci trajao je oporavak i u intervjuu za naš portal rekao je da je željan treninga i da se nada da će ozljedu brzo zaboraviti. Nažalost, na basketu s Rok Stipčevićem ponovno je otišao prednji križni ligament i propuštena je još jedna godina.

Ove sezone se vratio. Za ekipu Jazine-Arbanasi, trenutno prvoplasiranu momčad A2 Jug, je postizao prosječno 9.7 poena po utakmici. U subotu Zabok dočekuje Kvarner 2010, prilika je to za povratak Jurline na A1 parkete.