Četvrtak, 29 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Josip Blajić i Marko Morić pronašli nove klubove

  U protekla dva dana dvojica su hrvatskih košarkaša promijenila klubove u državama u kojima su do sada i igrali, a riječ je o Josipu Blajiću i Marku Moriću.

  - Advertisement -

  Blajić je dijete sinjskog Alkara, a ovu je sezonu započeo i očito će završiti na Kosovu, gdje je iz redova Bashkimija prešao u Sigal Prištinu. Odlične igre u dresu kluba iz Prizrena, gdje je igrao s još jednim Sinjaninom Dinom Ercegom te novim članom Jollya Denisom Vrsaljkom, nisu ostavile ravnodušnim vodeću momčad lige, pa su se odlučili za angažman ovog 192 centimetra visokog playmakera. Ove je sezone ovaj 27-godišnjak na prosjecima od 15,4 koša, 4,4 skoka i 6,6 asistencija po susretu, a osim Alkara i Bashkimija dosad je u karijeri nastupao za Trogir, Cibonu, Kvarner 2010 i Slavonski Brod, a bio je i članom mladih hrvatskih reprezentacija.

  Jedan drugi bivši mladi reprezentativac pronašao je novi angažman u Austriji. Novi klub 33-godišnjeg Morića je Basket Flames iz Beča, koji se trenutno nalazi na drugom mjestu druge austrijske lige. Posljednja postaja bio mu je UBSC Graz, a prije toga ovaj 207 centimetara visoki krilni centar nastupao je za Zrinjevac, Split, izraelski Maccabi Rishon, mađarski Kormend te austrijske klubove Zepter Vienna, Klosterneuburg i Oberwart.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE