Tko će biti najbolji igrač Europe?

Došao je i zadnji dan glasanja za europskog igrača godine. Već smo prije pisali o ovome, ali ne bi bilo loše podsjetiti još jednom našu javnost kako i mi imamo košarkaše u ovoj utrci. Kategorije su: najbolji u seniorskoj konkurenciji i najbolji mladi košarkaš Europe.

Što se tiče seniora tu je naravno Bojan Bogdanović koji je fantastično igrao ove sezone za turski Fenerbahce, a konkurencija su mu: slovenski razigravač Goran Dragič koji igra u Americi, Luigi Datome koji je ove godine prešao u NBA ligu, zatim prvi razigravač litvanske reprezentacije Mantas Kalnietis, centri Marc Gasol, Nenad Krstić i Nikola Vučević, francuski fantazist Tony Parker te bekovi Petri Kopponen i Vassilis Spanoulis.

Kada se govori o mladim košarkašima i tu je konkurencija vrlo velika, uz Darija Šarića, na listi se nalaze: Barcelonin bek Alejandro Abrines, Amadeo Della Velle, Anzejis Pascnikis, Devon Van Ostrum, Domantas Sabonis, Giannis Antetokoumpo, Kenan Spiahi, Ludvig Hakanson, Mateusz Ponitka, Rasmus Larsen i Vasilije Micić.

Obje kategorije su krcate odličnim igračima i borba za prestižnu titulu biti će sigurno vrlo napeta. Uskoro će se saznati tko je najbolji igrač, a tko ima najveću perspektivu. Za Bogdanovića možete glasati ovdje, a ovdje za Šarića.