Josip Jukić napušta Split te seli u Široki!

U redovima Splita ukupno je proveo osam sezona te postao vojnik kluba.

Josip Jukić, dugogodišnji igrač KK Splita napušta Gripe te se seli na Pecaru, točnije u redove Širokog. Iskusni hrvatski centar proveo je ukupno osam sezona u gradu pod Marjanom. Splitskoj publici ostat će upamćen po svojoj profesionalnosti i borbenosti za žuti dres.

Prošle sezone u sklopu domaćeg prvenstva bilježio je brojke od 3.8 poena, 4.6 skokova te 1.1 asistenciju u prosjeku. Na regionalnim parketima je upisivao 4.4 poena, 3.0 skokova te 0.5 asistencija u 15 minuta po susretu. Momčad Splita prijašnje sezone izgubila je svoje drugo za redom finale prvenstva protiv Zadra te su pometeni s 3-0 u seriji, iako su završili prvi na kraju regularnog dijela prvenstva te imali prednost domaćeg terena. U sklopu nacionalnog kupa podbacili su i to već u osmini finala kada je Cibona bila za nijansu bolja u tom susretu. U AdmiralBet ABA ligi zauzeli su deseto mjesto te bili nadomak doigravanja.

U dosadašnjoj karijeri osim KK Splita nastupao je još za Sonik Puntamiku, Circus Brussels te Kaposvari KK. Svojim iskustvom sigurno će biti veliko pojačanje za Široki koji će nastojati vratiti se u prvi razred regionalne košarke. Ugovor je potpisan do kraja sezone.

Related Articles