Josip Sesar:”Razgovarao sam sa Zadrom, ali ostajem u Gorici!”

Ime Josipa Sesara posljednjih se dana spominjalo uz mogućnost preuzimanja klupe KK Zadra, nije tajna da su izbornik Veljko Mršić i on bili u najužem krugu kandidata. U razgovoru za Sportske novosti, Sesar je potvrdio da je obavio razgovor s čelnicima Zadra, ali se i odlučio za ostanak u Gorici sljedeće sezone.

“Ne bježim od toga da sam imao razgovor s ljudima iz Zadra, bio je to informativni razgovor. I nakon njega je ostao dogovor kako se čujemo za daljnje korake. Međutim, situacija se promijenila. Donio sam odluku da ostajem u Gorici, ovdje postoji dogovor da se ide prema ABA 2 ligi. Predsjednik klubaDuško Radović i ja smo obavili razgovor, pronašli zajednički jezik i cilj jest da klub podignemo na neku višu razinu od one na kojoj smo zaključili ovu sezonu.” – kaže Sesar.

KK Gorica odlučila je napraviti taj iskorak prema ABA-i 2, vrlo je bitno što Grad stoji uz košarkaški kolektiv.

_

“Mi smo i lani razmišljali o tome da igramo dva natjecanja, bilo je priča oko Alpe Adria lige, ali na kraju to nismo uspjeli realizirati, nije bilo vremena za pripremu. Međutim, ovoga je ljeta situacija drugačija. U razgovore oko naše budućnosti uključio se i Grad Velika Gorica, gradonačelnik Dražen Barišić je tu, pokazana je volja i s te strane da klub ode na razinu više. I bit će to dobra priča i za nas, a vjerujem i za sam Grad.” 

Sesar je nakon toga dodao i sljedeće.

“Nemamo mi cilj osvajanja ovog ili onoga natjecanja. Normalno, ukoliko se ukaže prilika, mi ćemo je zgrabiti. Međutim, nakon što smo se stabilizirali na razini u HT Premijer lige, sada je cilj da isto napravimo i stepenicu iznad. Mi na ABA 2 ligu gledamo isključivo kao na natjecanje kroz koje možemo dobiti neophodno iskustvo, u kojemu možemo učiti.”

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE