Točno u ponoć: Legendarno finale Hrvatske i SAD-a!

Točno u ponoć danas na Olympic Chanelu možete pogledati legendarno finale Olimpijskih igara iz Barcelone 1992. između Dream Teama predvođenog Jordanom i Hrvatske na čelu s pokojnim Draženom Petrovićem. Utakmicu možete pogledati OVDJE.

U finalnom dvoboju Hrvatska je pružila dostojan otpor, a u jednom trenutku čak i povela zakucavanjem Franje Arapovića uz antologijski uzvik Slavka Cvitkovića: Spusti se Franjo! 

U Hrvatskoj je buktio rat, a to kao da je dalo snagu našim košarkašima koji su ostvarili povijesni uspjeh. S druge strane, oči svijeta bile su uprte u košarkaški dio turnira zbog prvog nastupa američkih profesionalaca iz NBA lige na Olimpijadi.

Dream team tad su činili: Charles Barkley, Larry Bird, Clyde Drexler, Patrick Ewing, Magic Johnson, Michael Jordan, Christian Laettner, Karl Malone, Chris Mullin, Scottie Pippen, David Robinson, John Stockton.

Za Hrvatsku su igrali:Dražen Petrović, Velimir Perasović, Danko Cvjetičanin, Toni Kukoč, Vladan Alanović, Franjo Arapović, Žan Tabak, Stojko Vranković, Alan Gregov, Arijan Komazec, Dino Rađa i Aramis Naglić.

 

Related Articles