Josip Sobin blizu prelaska u Manresu

Array

Prema navodima portala sportando, centar Splita, Josip Sobin blizu je prelaska u španjolsku Bruixa D`Or Manresu. Sobin koji je prošlih sezona pružao odlične igre u Splitu, tako bi trebao povećati broj Hrvatskih košarkaša u drugoj najjačoj ligi na svijetu, španjolskoj Endesa ligi.

Prema nekim navodima, za Manresu bi na posudbi iz Barcelone mogao igrati i Mario Hezonja, jedan od najvećih svjetskih talenata u svojem godištu pa bi Sobin mogao dobiti i Hrvatskog suigrača.

Prošle sezone, Sobin je u utakmicama ABA lige bilježio 9,3 poena i pet skokova u prosjeku uz skoro 60 posto ubačaja za dva poena. Posjeduje odličnu igru leđima košu, a glavni problem mu je izvođenje slobodnih bacanja koja je gađao s užasnih 19,7 posto.

Statistika u prvenstvu Hrvatske bila mu je bolja. Prosječno je postizao 14,1 poen uz 8,9 skokova, a slobodna bacanja pucao je nešto bolje s 35,2 posto uspješnosti.

Split će tako nakon Tonija Katića koji je otišao u Široki, ostati i bez Sobina, a nebi začudilo da se momčad Splita još više rasipa.

 

Related Articles