Josipa Silov: “Uvijek mogu bolje”

Array

Još jedna u nizu naših mladih i talentiranih igračica svakako je i Josipa Silov. Mlada Vodičanka prve košarkaške korake napravila je u rodnoom gradu pod vodstvom trenera Ante Roce i Bore Vukovića, dok sada nastupa za ŽKK Split. Split je u drugom dijelu sezone takoreći procvjetao, tako da se trenutno nalazi na trećem mjestu, odmah  iza vodećeg Medveščaka i drugoplasirane Trešnjevke.

“Atmosfera u ekipi je sjajna, dijeli nas još jedan korak do Final Foura, točnije još samo jedna pobjeda.”

Josipa je vrlo važnu ulogu igrala i u Vodicama, a tako je sada i u Splitu. Na mnogim utakmicama istaknula se kao broj jedan, ali ipak je zadržala dozu skromnosti kada je u pitanju njena igra.

“Što se tiče moje igre, uvijek može bolje. Čeka me još puno teškog rada,. Po pitanju dobrih i loših strana, smatram da puno više mogu dati u obrani, nego što sam ove godine pokazala. O adutima ne želim.”

Već smo naglasili kako je Split u drugom dijelu sezone na pravoj razini. Nanizali su pobjede u ključnim utakmica, a najveći adut u takvim utakmicama pokazala se prava momčadska igra.

“Igrom svoje ekipe sam itekako zadovojna. Dosta je tu starijih i iskusnijih cura od mene i mogu reći da mi je velika čast i zadovoljstvo trenirati i uigravati se s takvim igračicama. Iskreno, o ovakvom rosteru sam samo mogla sanjati.”

Uz već navedene ekipe Medveščaka i Trešnjevka, te samog Splita kao treće momčadi, ostaje to zadnje mjesto za F4.

“Definitivno, uz navedene ekipe, vidim Ragusu. Mislim da se njihova ekipa dodatno uigrala u WABA ligi.”

Napomenuli smo svakako na početku tko je bio zaslužan za Josipine prve košarkaške korake. Ni danas, kada ne igra za Vodice, ne krije kako su joj upravo ti treneri najviše pomogli.

“Moj prvi trener, Ante Roca, naučio me svemu, dok je Bore Vuković to usavršavao. Trenutno sam u rukama izvrsnog trenera Borana Grgina, koji mi znatno pomaže u mom napretku. Moj najveći uzor je definitivno Dražen Petrović. Velika inspiracija mi je i moja sadašnja trenerica, Vedrana Fonseca Grgin.”

I ovo ljeto je za Josipu radno. Trenutno nastupa za U20 reprezentaciju Hrvatske.

“Ovo ljeto, Europsko prvenstvo U20 najavljeno je u Mađraskoj, u Šopronu. Nalazimo se u skupini C, zajedno s domaćinom Mađarskom, Poljskom i Latvijom. Prvobitni cilj je ostanak u A diviziji, a dalje Bogu u ruke!”

 

Josipi još jednom zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i želimo joj puno sreće u daljnjoj karijeri!

Related Articles