Jozo Brkić: Zadru donosim borbenost i požrtvovnost

Array

Jozo Brkić priključio se treninzima Zadra nešto kasnije od većine ostalih suigrača, jer je sudjelovao u pripremama BiH reprezentacije. Tek su ga administrativne komplikacije spriječile da zaigra i u kvalifikacijskim susretima za reprezentaciju koju od nedavno vodi bivši trener Zadra, Aco Petrović.

Trenera Antu Nazora dobro poznaje i sretan je što će ponovno s njime surađivati: “Trenera već poznajem jer smo surađivali u Čapljini i drago mi je da ću opet raditi pod njegovim vodstvom, ali i vodstvom cijelog stručnog stožera. Uvjeti za trening su odlični, po prvi put u karijeri treniram u ovakvoj dvorani i mislim da imamo sve što nam je potrebno da ostvarimo željeni rezultat, naravno uz puno rada i treninga.”

S novim suigračima si se već imao prilike upoznati, kakav su ti dojam ostavili?
“Mi se svi međusobno dobro poznajemo, protiv nekih igrača sam već i igrao pa znam koliko su kvalitetni. Trebat će nam samo malo vremena da se stvori prava kemija unutar momčadi i tada će i naša igra doći na višu razinu.”

Kakvi su tvoji osobni ciljevi vezani uz Zadar i što publika može očekivati od tebe?
“Meni je cilj ove sezone svoju igru podići na jedan viši nivo jer dosad sam igrao u BiH ligi koja je kvalitetom ipak dosta slabija od ABA lige. Osobno mogu obećati borbenost i požrtvovnost kojom ću, nadam se, pridonijeti stvaranju rezultata za svoju novu momčad.”

Nažalost, Jozo Brkić neće moći nastupiti u prvoj pripremnoj utakmici Zadra koja je na rasporedu već ove srijede. Razlog je lakša distorzija sočnog zgloba, zbog koje će nekoliko dana trenirati po posebnom programu.

Related Articles