Cedevita dovela francuskog reprezentativca

Array

Danas ujutro je internetskim stranicama igračke agencije Court Side objavljeno kako je vodstvo KK Cedevita pojačalo svoje redove bivšim NBA košarkašem, Francuzom Mickaelom Gelabaleom.

Ovaj 29-godišnji krilni košarkaš je dvije sezone nosio i dres Seattle SuperSonicsa (današnja Oklahoma City Thunder). U razdoblju od 2006. do 2008. godine odigrao je 109 utakmica, a u prosjeku bilježio 4,5 poena i 2,1 skok.

Prije toga dvije sezone je nosio i dres španjolskog Real Madrida gdje je bilježio brojke od 8 poena i 4 skoka po utakmici. Tada mu je trener bio Božidar Maljković, sadašnji trener Cedevite, koji je inzistirao na njegovom dovođenju.

Inače, 201 centimetara visoki košarkaš poznat je po odličnim obrambenim karakteristikama. Protekle sezone je potpisao za belgijskih Charleroi da bi još prije početka sezone napustio klub zbog ozljede gležnja i krajem godine se preselio u ruski Himki iz Moskve. U ruskoj ligi je odigrao 12 utakmica, a u prosjeku je bilježio 4,5 poena i 2,5 skoka po utakmici.

Za kraj dodajmo kako je Gelabale 2005. godine u Srbiji osvojio brončanu medalju s reprezentacijom Francuske, a ove godine bio jedan od važnih članova svoje reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu.

Dopuna: Uredništvo portala Crošarka je doznalo kako su košarkaši Cedevite u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Union Olimpije pobijedili sa šest poena razlike. Statistika, s obzirom da je utakmica bila zatvorena za javnost, nije dostupna

Related Articles