JPH (A): Cedevita tijesno protiv Splita, Mladosti pobjeda

Array

U zanimljivoj derbi utakmici riječke skupine na kraju je slavila Cedevita protiv Splita u reprizi prošlogodišnjeg juniorskog finala. U drugom susretu zagrebačka Mladost je na krilima Ivana Majcunića zasluženo slavila protiv domaćina Kvarnera.

[rezultat id=828]

U Rijeci je turnir otvoren reprizom prošlogodišnjeg finala između Splita i Cedevite. Pobjeda je pripala Cedeviti 78:76 koja je vodila većim tijekom susreta.

Miki Starčević, trener Cedevite, krenuo je u susret bez Lovre Mazalina koji je ostao na klupi, a na kraju je Mazalin uz Ivana Vučića bio najzaslužniji na pobjedu. Cedevita je vodila na poluvremenu 42:35, a Splićani u trećoj četvrtini nakon zaostatka 55:46 u 37. minuti rade seriju 12:1 i preko Gorana Filipovića i Luke Katića na isteku treće četvrtine vode 58:56, a posljednju prednost imaju (62:61) u 34. minuti.

Luka Živko i Mazalin vraćaju prednost Cedeviti (66:63), a u posljednju minutu ulaze s prednošću 73:70. Splićani uz promašena bacanja ipak dolaze do zaostatka 75:74, a li Mazalin i Emir Šabić su mirniji s linije slobodnih bacanja za pobjedu u derbiju.

Vučić je ubacio 21, Mazalin 20 uz 10 skokova i 5 asista. Kod Splita Filipović je ubacio 21, a Stanko Kujundžić 17.

Ivan Vučić
Ivan Vučić / Foto: Arsen Miletić

[rezultat id=829]

U drugom susretu debitant na poluzavršnici PH zagrebačka Mladost slavila je protiv domaćina Kvarnera 82:70 uz sjajnu igru Ivana Majcunića (28 koševa, 8 sk) čiji intervju je danas objavljen na našem portalu.

U momčadi Hrvoja Uroića vrijedi izdvojiti Mirka Marića (16) i Niku Grila (15). Ante Žužul je dodao 14 uz 7 skokova. Mladost je vodila cijelim tijekom susreta i najavila borbu za završni turnir. Domaćinima koji su ubacili tek 3 od 22 trice nije pomoglo 23 koša i 10 skokova Đanija Koljanina.


Sutra Mladost igra protiv Splita, a Križevčani imaju prvi nastup protiv Riječana. Rezultate, poredak, kompletnu statistiku i linkove za statistiku uživo pronađite na phmladi.crosarka.com/juniori.

Ivan Majcunić
Foto: Arsen Miletić

 

Related Articles