JPH B: Zadar teško do pobjede protiv odličnog Rudeša

Array

Teško izborenom pobjedom protiv danas raspoloženog Rudeša, Zadrani su dva dana prije kraja poluzavršnog turnira u Osijeku takoreći osigurali Final four juniorskog prvenstva Hrvatske.

Prvih pet minuta prošlo je u ravnopravnoj igri s promjenama vodstva. Luka Galinović je tricom na početku šeste minute, odveo svoju ekipu na +2 (14:12). Dalje, do posljednje četvrtine, inicijativu imaju igrači Marka Selina.

Vrkić početkom druge četvrtine tricom postavlja 34:24, sredinom tog dijela Rudeš dolazi na minimalni minus da bi Jelenković pred kraj poluvremena novim dalekometnim ubačajem podigao prednost na +11 (57:46).

U posljednjih deset minuta Zagrepčani ulaze sa -2, a u vodstvo 82:80 ih u 36. minuti odvodi Ljubičić, ali odmah sljedeći napad radi peti prekršaj. Slijedi neizvjesna završnica, a Zadrani pobjedu osiguravaju u posljednjoj minuti tricama Vrkića i Jelenkovića.

Kod od pobjednika fantastični su bili Domagoj Vrkić (34p, 14sk) sa 38 valorizacijom i Toni Jelenković (33p, 7sk) koji je imao 35. Dobru podršku su imali u Marinu Dijanu (15p). Rudeš je u igri držala trojka Ivan Tvrtko Majić (27p), Krešimir Ljubičić (22p, 12sk) i Ivan Radman (14p, 10sk).

Zadrani sutra u 15:30 igraju protiv Cibone, a dva sata kasnije sastaju se Rudeš i Vrijednosnice Osijek. Važna utakmica koja bi mogla odlučivati o eventualnom ukupnom petom mjestu i dodatnoj momčadi za regiju na poluzavršnici sljedeće godine. Susreti se igraju u maloj dvorani gradskog vrta.

Related Articles