JPH B: Vrijednosnicama prva pobjeda, Križevčanima treći poraz

Array

Mladi Brokeri su tek u posljednjim minutama utakmice uspjeli slomiti otpor gostiju u susretu trećeg dana poluzavršnog turnira u Osijeku.

Nakon izjednačene prve četvrtine domaćin je u drugoj bio bolji što je rezultiralo dvoznamenkastim viškom (37:27). I početkom drugog poluvremena razlika je bila ista (42:32). U sljedećih tri minute preokret, Križevčani su napravili seriju 16-2 za vodstvo 48:44. Odlično je u tom periodu odigrao danas najbolji Žabac Vjeran Mikac.

Andrej Topić pred kraj četvrtine povisuje na +8, a njegova ekipa drži vodstvo do 34 minute kada Luka Ilić iz slobodnih bacanja vraća Slavoncima prednost. Pokušali su se sve do posljednje minute utakmice Križevčani vratiti, ali bez uspjeha. Konačnih 84:75 postavlja Antonio Žulj, po valorizaciji najbolji igrač utakmice.

Žulj je za index 30 imao 15 ubačaja i čak 25 skokova, Ivo Vincetić je bio prvi strijelac momčadi s 23 koša (7sk), a dobar učinak od 11 poena i 9 skokova je imao Ilić (1998). Mikac (27p, 10sk) i Topić (22p, 8sk) su zadavali velikih problema ekipi Vanje Miljkovića.

Osječani sutra u 17:30, kao predigra važnoj seniorskoj utakmici Vrijednosnice – Split, igraju protiv Rudeša za treće mjesto u skupini. Križevčani su slobodni.

Related Articles