JPH: Feniks preko Zadra do trećeg mjesta

Array

Nakon poraza protiv Cedevite u polufinalu, Feniks se lako obračunao sa Zadrom. Fantastični Karlo Žganec i Marko Dojkić predvodili su momčad do uvjerljive pobjede od 107:88.

Karlo je ubacio 33 poena, 21 put je skočio, a završio je s nevjerojatnom valorizacijom od 51. Dojkić je također pružio odličnu partiju, s 34 poena najučinkovitiji igrač je utakmice.

[rezultat id=544]

U susretu za treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniore Fenix je lakše od očekivanog porazio Zadar. Zagrepčane je s klube vodio Zoran Babić, umjesto Krešimira Žganeca koji je jučer u četvrtoj minuti zaradio isključenje.

Pitanje pobjednika u ovom susretu bilo je riješeno već nakon prvih deset minuta koje su igrači iz Hrvatske metropole dobili s 37:13. Nerješiva enigma za Zadarsku ekipu bio je izvrsni dvojac Karlo Žganec i Marko Dojkić koji činilo se ne mogu promašiti.

Sve nakon odigrane prve četvrtine je bilo odrađivanje posla od strane Zagrebačke ekipe što je dovelo do toga da je na kraju semafor pokazivao velikih 107:88.

Iako je najefikasniji strijelac susreta bio Marko Dojkić s 34 poena Karlo Žganec je bio daleko najbolji pojedinac na susretu te je sa svojih 33 poena i 21 skokom uspio dohvatiti valorizaciju od 51 indeksnog boda. Kod Zadrana malo bolji od ostalih je bio Lovre Bašić koji je postigao 25 poena.

Related Articles