Juniori Jug: Jolly bolji od Splita

Array

Iako su prije dvadesetak dana nastupili na završnici Eurolige za juniore, košarkaši Splita iz Šibenika su otišli bez osmjeha na licu. Naime u Barceloni na završnici Splićani su bili jači za dva Bankara Gabrića i Gulama, i upravo su oni u večerašnjoj utakmici presudili svojim suigračima. Split je u Šibenik stigao bez Marinellija, no s velikom premoći u reketu.


Jolly JBŠ – Split 69:64 (19:24, 39:33, 52:46)

Jolly JBŠ: Gabrić 20, Gulam 16, Baljkas 11, Roso 9, Perković 7, Peran 6, Pulić, Čaleta Car, Grubišić, Petković, Dodig, Jelić
Split: I. Jukić 18, Bender 19, Došen 9, Dominović 8, D. Bender 5, Vučić 2, Bokšić 2, Žižić, Filipović, Jukić


Ta dominacija se osjetila u prvih deset minuta, kada je Ivan Jukić bio nerješiv problem domaćina. Ipak već u drugoj četvrtini domaći podižu agresiju i rade veliki preokret, prvenstveno na krilima reprezentativaca Tomislava Gabrića i Josipa Gulama. U drugom djelu igralo se koš za koš s jakim obranama pa su domaćini na kraju slavili i tako se vratili u utrku za plasman na završni turnir nakon poraza od Zadra u gostima.

Od početka smo se odlučili na utakmicu sa malo koševa, jer samo tako smo mogli parirati splitskim mladićima,” ističe Anđelko Matov trener Jolly Jadranske banke.

Tomislav Gabrić odigrao je još jednu odličnu utakmicu unatoč činjenici da je gotovo u drugom dijelu dobio jedan neugodan udarac, ali je nastavio igrati, i bio prvi strijelac utakmice s 20 poena. Odličnu pomoć imao je u Josipu Gulamu sa 16, te Josipu Baljkasu sa 11 poena.

Nakon ovoga poraza vodeći trojac ima po jedan poraz i o prva dva mjesta koja vode na završnicu odlučivat će u međusobnim susretima.

Related Articles