Repeša na izlaznim vratima u Malagi?

Array

Nakon poraza Repešine Unicaje od Joventuta ponovno se uključio alarm u klubu iz Malage kojega trenira naš stručnjak, a u njemu igraju reprezentativci Luka Žorić i Krunoslav Simon.

Unicaja je izgubila devet od posljednjih dvanaest utakmica, a kratkotrajno smirivanje situacije je bilo nakon pobjede protiv CSKA u Euroligi. Međutim, već u narednoj utakmici ACB lige njegova momčad je nastavila s lošim igrama i poraz u Badaloni ih je gurnuo u donji dio poretka.

“Sasvim je normalno da u klubu nisu sretni s rezultatima, nitko ne može biti zadovoljan s ovom situacijom”, rekao je Jasmin Repeša.

Sve češće španjolski portali spominju mogućnost pronalaska drugih rješenja, ali dosta toga diktira i blagajna kluba. Unicaja se ovog ljeta dobro istrošila te za skupa pojačanja nema puno prostora. Nema novca za dovođenje novih igrača, a španjolski izvori vide moguća rješenja u promjeni na klupi. Spominje se da su već obavljeni kontakti s dva bivša trenera Unicaje kako bi u slučaju nastavka loših igara momčadi našeg trenera mogli brzo reagirati.

Procjenjuje se da su pred Repešom sljedeće dvije utakmice protiv Efesa u Euroligi i kluba Lagun Aro u ACB prvenstvu ključne. U slučaju loših rezultata uprava kluba bi mogla izgubiti strpljenje. Ako se desi crni scenario Repeša bi mogao punu pozornost posvetiti Hrvatskoj reprezentaciji ne razmišljajući o pravilima Španjolskog saveza koji ne dozvoljava klupskom treneru vođenje nacionalne selekcije.

Danas je Danko Radić, predsjednik HKS-a, za Media servis izjavio da uopće nije upitno Repešino mjesto na čelu naše reprezentacije. I mali problem oko pravila u španjolskoj ligi su rješivi.

“Mi smo uglavnom sve dogovorili. On ne mora ništa suspendirati jer ima ugovor samo do kraja šestog mjeseca. Prema tome, on ne mora suspendirati ugovor jer on u ovom trenutku i ne postoji”, rekao je Radić.

U istom intervjuu potvrdio je da će Nikša Prkačin biti sportski direktor reprezentacije.

“Prka ne bi bio profesionalno zaposlen u HKS-u. On bi bio tu isključivo zbog pomaganja Repeši i reprezentaciji. Sa svojim imenom i imidžom poboljšao bi odnose među igračima i stožerom. On bi, u principu, radio sve ono što se dogovori s izbornikom. Bio bi mu desna ruka i pomagao bi mu. On ima i samoinicijativu i može s njim dijeliti ingerencije, ali sve ostaje u domeni izbornika”, rekao je predsjednik HKS-a.

Related Articles