Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Junaković: Definitivno sam u životnoj formi

  Zvali su ga izdajnikom, lutalicom, košarkaškim Balotelijem, ali on je napokon pronašao “svoju igru” i mjesto gdje će pokazati svoj talent. Trenutno najzapaženije ime HT Premijer lige, jedini istaknuti kandidat za najkorisnijeg igrača lige, Martin Junaković, gura “vrtić” u Trnskom do svog maksimuma. Prvim uvidom u roster pred početak sezone “Mravima” je prognozirana teška borba za ostanak, ali upravo “šibenskim pogonom” Zagreb je trenutno sedmi na ljestvici sa solidnim omjerom (2-3). “Šlag na tortu” bila je nedjeljna simultanka kada je Kaštelanima utrpao 40 poena i odvukao svoju momčad do vrlo važne pobjede.

  Martine, opiši nam malo svoje prve košarkaške korake. Što te je potaknulo da počneš trenirati?

  Prvi koraci bili su u školi košarke Dražen Petrović u Šibeniku. Prvi trener, a praktički i jedini do 15. godine bio mi je Branko Klisović. Otac mi je bio košarkaš Šibenika u Draženovo vrijeme i jednostavno je to bio prirodan put.

  Zvali su te lutalicom, uspoređivali s Balotellijem. Jesi li se u Zagrebu “pronašao” u smislu košarkaškog i igračkog sazrijevanja?

  Zvali su me svakako, a Balotelli je jedan od najupečatljivijih nadimaka. To je tako, kad ti netko stavi etiketu jako ju je teško skinuti. Više se ne opterećujem time, prihvatio sam taj nadimak. U Zagrebu sam definitivno sazrio s igračke strane, a za to su zaslužni ljudi u klubu, pogotovo trener Jusup.

  Dosta ste mlada ekipa. Kao vođi ekipe, koji je po tebi realan doseg KK Zagreba u ovoj sezoni?

  Ako se ne varam, mi smo najmlađa ekipa lige u povijesti hrvatskog prvenstva. Teško je pričati o našem dosegu jer smo poprilično mladi. Ja sam mlad, a praktički sam “veteran” po iskustvu. Mladi igrači imaju puno oscilacija i zato je teško nešto predviđati. Štoviše, već su nas izbacili iz lige prije nego je počela tako da želimo svima pokazati koliko možemo. 

  Za kraj, reci nam gdje se vidiš u budućnosti? Smatraš li da si trenutno u životnoj formi?

  Definitivno igram u životnoj formi. Nadam se da će ovo potrajati što duže. U budućnosti se vidim negdje u višem rangu.

  Hvala Martinu na ugodnom razgovoru. Želimo mu puno sreće u nastavku karijere.

  zadnje objave