Juniori Istok: Vrijednosnice na pragu poluzavršnice, nadoknadili -13 iz Đakova

Array

Vrijednosnice Osijek su večeras nadoknadile zaostatak iz prve utakmice u Đakovu protiv Košarkaškog kluba Sedam (87:74) i sada su pred osvajanjem prvog mjesta juniorskog prvenstva Slavonije i Baranje.


Vrijednosnice Osijek – Sedam Đakovo 118:88 (24:23, 49:38, 76:53)

Jakić 33, Cerjak 25, Vincetić 25, Žulj 17; Čupić 21, Kelava 20, Vladović 18, Barberić 15


Derbi prvenstva između Osječana i Đakovčana započeo je poprilično tvrdo i izjednačeno. Nakon prvih deset minuta bilo je minimalnih 24:23 za domaćina, ali do poluvremena Osječani preuzimaju inicijativu  i približiavaju se željenoj prednosti.

U nastavku vrlo brzo povećavaju razliku  i u par navrata dostižu visoko vodstvo od preko 20 koševa. Sedam u četvrtoj četvrtini ponovno se vrača i prijeti da spusti zaostatak, ali 16 koševa manjka bio im je maksimum. Do kraja, uz taktičke faule i slobodna bacanja, mladi Brokeri ostvaruju sigurnu visoku pobjedu.

U ovoj utakmici s puno postignutih koševa i uz dosta trke i kontri bilo je osam igrača s dvoznamenkastim učinkom. U pobjedničkom sastavu Vanje Miljkovića Luka Jakić je postigao 25, Domagoj Cerjak 25, Ivo Vincetić 17, a Antonio Žulj 17 poena. Kod Sedmice Nebojše Tomića učinkoviti su bili Neven Čupić (21), Tomislav Kelava (20), Kristijan Vladović (18) i Luka Barberić (15).

Vrijednosnice još trebaju pripaziti na gostovanju u Slavonskom Brodu te na na svom parketu u ogledima s juniorima  Vinkovaca i Osječkog sokola. Ako upišu očekivane pobjede Brokeri će i ove godine predstavljati regiju na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske.

Related Articles