Juniori Osječkog sokola prvaci istoka

Array

Juniorska liga istok, slično kao i prijašnjih godina, ima puno raniji početak i kasniji završetak u odnosu na ostale regije. Počela je prije 11 mjeseci, prije početka poluzavršnice PH za sezonu 2011/12, a završit će vjerojatno ovaj tjedan. Dakle, trajat će skoro godinu dana. To i ne bi bio problem da nije u pitanju samo pet klubova (10 utakmica) po grupi u konkurenciji i da za manje od mjesec dana počinje juniorska liga za sezonu 2013/14.

Danas su Osječani sigurnom pobjedom protiv Đure Đakovića postali prvaci istoka i tako su osigurali mjesto na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske koje će se održati u Zagrebu.


Osječki sokol – Đuro Đaković 117:95 (34:11, 57:36, 94:63)

Osječki sokol: Katravić 34, Čosić 28, Kozić 17, Križanac 10, Ostojić 9, Dalić 7, Kovač 6, Horvat 2, Bašić 2, Škrinjarić 2, Fancović, Jurilj.
Đuro Đaković: Matuško A. 42, Kristijan 17, Havić 14, Karlović 11, Tokić 5, Kozina 2, Pavlinović 2, Šebalj, Šmital.

Sokolovi su već u prvoj četvrtini agresivnom obranom i laganom realizacijom napada stvorili visoku prednost od 20 poena. U nastavku Brođani zonskom obranom rade seriju od 11-0, no nakon time-outa Osijeka opet se stvari vraćaju polako na svoje mjesto. Sredinom druge četvrtine u obje ekipe ponajbolji igrači (Juraj Kozić iz Osijeka i Matej Karlović iz Slavonskog Broda) zarađuju po 3. osobnu grešku i prisilno odlaze na klupu.

U drugo poluvrijeme Osječki sokol ulazi s prednošću od 21 koša (57:36), a u sljedećih par minuta definitivno rješava pitanje pobjednika. S brojnim nezaustavljivim prodorima Matej Katavića, šutevima Kozića i dominantnom igrom Ivana Ćosića pod obručem, Osijek odlazi na prednost i preko 30 koševa razlike.

U posljednjem dijelu trener Osječana, Davor Dogan, dao je priliku mlađim igračima i onima koji ne dobivaju veći minutažu inače. Brođani su tu situaciju koristili i na kraju su smanjili razliku na pristojnih -22.

Uzvratna utakmica u Slavonskom Brodu biti će samo formalnost, jer Đuro Đaković više ni teoretski ne može ugroziti Osječki sokol.

U sastavu Osječkog sokola istakli su se igrači koji su se već nametnuli kod Zorana Helbicha u A1 ligi. Katavić je ubacio 34, Ćosić 28, Kozić 18, a Frano Luka Križanac 10. Kod Đurinaca uspješan je bio Andro Matuško (42).

Osijek je definitivno pokazao da su trenutno kvalitetnija ekipa i da su zasluženo izborili nastup na poluzavršnici PH za juniore na kojemu su u stanju napraviti iznenađenja.

Juniorska poluzavršnica

Related Articles