PH juniori: Poznati svi sudionici, sastavi skupina i domaćini turnira

Array

Konačno, dva tjedna prije održavanja poluzavršnih turnira, poznati su svi klubovi, sastavi skupina i gradovi domaćini deset juniorskih ekipa koji će se boriti za Final Four.

Posljednji koji je osigurao završnicu je Kvarner 2010. Riječani su napravili malo iznenađenje pošto su u završnicu ušli kao četvrti. Polufinale i finale se igralo na dvije dobivene utakmice i Kvarneraši bi, da je do njih došlo, treće odlučujuće igrali u gostima.

Za majstoricama nije bilo potrebe, prvo su s 2-0 pobijedili prvoplasiranu Stoju, a nakon toga su upisali i pobjede protiv druge pulske ekipe. U prvoj gostujućoj utakmici, nakon minusa u prvom poluvremenu, dobili su Pulu 1981 91:84, a sinoć su na svom parketu slavili s tri koša razlike i tako izbjegli odlučujuću utakmicu u Pattinaggiu.

U regiji Centar je bilo sve poznato, ali postojala je mogućnost kiksa favorita i promjena u redoslijedu momčadi koje su osigurale poluzavršnicu. Cibona (Luka Jelinić 21) je jučer pobijedila Dubravu i potvrdila prvo mjesto. Druga je Cedevita, treća Dubrava putuje u Šibenik, a Četvrti Rudeš u Osijek.

Na Jugu o prvaku je odlučio direktni ogled između Šibenika i Zadra, a Jolly je protiv splitskog Adriatica osigurao treće mjesto koje također vodi na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske. Križevački Žapci su prvaci Sjevera, a mladi Brokeri iz Osijeka Istoka.

SKUPINA A (Šibenik)
SKUPINA B (Osijek)
GKK Šibenik (1. jug) Cibona (1. Centar)
Kvarner 2010 (1. Zapad) Križevci (1. Sjever)
Cedevita (2. Centar) Vrijednosnice Osijek (1. Istok)
Dubrava (3. Centar) Zadar (2. Jug)
Jolly JBŠ (3. jug) Rudeš(4. Centar)

Poluzavršni turniri na rasporedu su od 8. do 12. travnja, gradovi domaćini su Šibenik i Osijek. Final Four se igra 2. i 3. svibnja.

Nemamo još potvrdu, ali vjerujemo da postoji dobra volja i da ćemo u suradnji s klubovima domaćinima organizirati statistiku uživo sa svih utakmica. Prošle sezone smo ispratili sve utakmice, a sa završnice je u organizaciji Kupa Dražena Petrovića bio i prijenos uživo.

PH Juniori: Šibenik prvak Juga, Križevci Sjevera – na poluzavršnicu i Jolly
Video: Vrijednosnice Osijek i Rudeš osigurali juniorsku poluzavršnicu PH
PH Juniori: Kojih deset klubova će na poluzavršnicu?

Related Articles