March Madness: Duje Dukan u Sweet 16

Array

Martovsko ludilo je u završnoj fazi, ostalo je još 16 momčadi koje od sutra kreću u borbu za ulazak u Elite 8. I Hrvatska ima svog predstavnika, za Wisconsin Badgerse igra Duje Dukan sin scouta Chicago Bullsa Ivice Dukana.

Wisconsin u Sweet 16 igra protiv North Caroline. Do te utakmice su došli pobjedama protiv Coastal Caroline 86:72 i sveučilišta Oregon 72.65. Duje je u prvoj utakmici za 20 minuta imao učinak od po pet koševa i skokova, a u drugoj je upisao četiri poena i tri skoka.

Dukan je rođen 1991. godine, igra na poziciji visokog krila, visok je 210 centimetara i ovo mu je četvrta sezona u Badgersima. Prošle godine je bio na pragu Final Four NCAA lige, izgubili su pred 80 000 gledatelja od Kentuckyja 73:74.

Maryland, našeg Ivana Bendera (još uvijek je u fazi oporavka od ozljede 2013. godine) je u prvoj utakmici savladao Valparaiso za koji je nastupio David Škara (16min, 4as, 2p). Ovaj Zadranin, rođen 1995. godine, prosječno u svojoj ekipi za 20 minuta postiže 5.4 koša, 3.4 skoka i 2 asistencije po utakmici. Sigurno zanimljivo ime za Damira Milačića, izbornika naše U20 reprezentacije koju ovo ljeto čeka Europsko prvenstvo.

March Madness

March Madness je kolokvijalni naziv za završni turnir između 68 sveučilišnih košarkaških momčadi. To nije samo sportsko natjecanje već i kulturni događaj kojeg prati desetine milijuna ljudi ne samo u SAD-u nego i van njenih granica. Ako nikada do sada niste pratili March Madness i ne razumijete čemu tolika pompa oko toga pročitajte predstavljanje ovogodišnjeg turnira odlične NBACro ekipe.

Uvod u March Madness

Najava March Madnessa: Prvi | Drugi | Treći dio

Related Articles