Juniorke Europsko prvenstvo otvorile porazom

Array

Hrvatska je svoj nastup na prvenstvu Europe U-18 (juniorke) u Bukureštu u skupini C započela porazom. U vrlo tvrdoj utakmici bolje su bile Nizozemke rezultatom 51:43.


Nizozemska – Hrvatska 51:43 (16:13, 5:15, 14:8, 16:7)

Pačkovski 16, Tikvić 10, Begić 8, Džankić 3, Cvitković 2, Majstorović 2, Butina 2


Hrvatski izbornik Željko Ciglar igru je započeo s petorkom Pačkovski, Džankić, Begić, Tikvić i Majstorović koja je odlično otvorila utakmicu rezultatom 6:0.

Međutim, pokazalo se da će ovaj dvoboj biti čvrsta borba dvaju obrana u kojoj je Ivana Tikvić već u prvoj četvrtini nakupila tri osobne pogreške pa ju je trener Ciglar morao izvesti iz igre, a uvesti Andrijanu Cvitković. Rezultat se do kraj poluvremena kretao izjednačeno u kojem je igrom u napadu ravnotežu održavala Lana Pačkovski (13 koševa) i Ana-Marija Begić u obrani (6 skokova i 6 koševa).

Pred kraj prvog poluvremena Hrvatska se uspjela “odlijepiti” od mlade, ambiciozne i čvrste ekipe Nizozemske i završiti poluvrijeme rezultatom 28:21. Dvadesettri prekršaja u prvom poluvremenu i ukupno 49 postignutih koševa najbolji su pokazatelj vrlo tvrde igre obiju ekipa u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorile Nizozemke i brzom i poletnom igrom smanjile rezultat na 32:30. Igra je ponovno došla u egal u kojem je tek neznatnu prednost od koš-dva imala Hrvatska.

Međutim, u posljednjoj četvrtini Nizozemke su uzele inicijativu u svoje ruke, prešle u vodstvo koje su održavele tijekom cijele četvrtine i uz izvanrednu Isabellu Slim, koja je postigla 18 koševa, imala 5 skokova i 4 asistencije, zasluženo pobijedile Hrvatsku. Uz vrlo loš postotak ukupnog šuta (15-57 ili 26,3 posto), a posebno šuta za tri poena (1-11 ili 9,1 posto), uz samo pet asistencija Hrvatska se nije mogla nadati drugačijem ishodu ove utakmice.

Najefikasnije kod Hrvatske bile su Lana Pačkovski (16 koševa i 1 skok), Ivana Tikvić koja je postigla double-double (10 koševa, 10 skokova i 1 asistencija) i Ana-Marija Begić (8 koševa, 10 skokova).

Related Articles