Juniorke razbijene od Francuske

Array

U posljednjem pripremnom susretu pred Europsko prvenstvo za juniorke koje će se održati ovoga mjeseca u Vukovaru i Vinkovcima naše reprezentativke su u Vinkovcima, pred iznenađujeće malim brojem gledatelja, odigrale  vrlo otužnu utakmicu i izgubile i više nego uvjerljivo od Francuske.


Hrvatska – Francuska 26:62 (10:12, 18:27, 26:43)

Hrvatska: Matijević 8, Bura 6, Pračuk 4, Rački 4, Periša 2, Butina, Jurjević, Mršić, Chiabov, Miličević, Pleš
Francuska: Cirgue 10, Dambach 10, Millavet 8, Milapie 6, Johannes 6, Morateur 4, Tabdi 4, Devilers 4, Mane 4, Turmel 4, Limousin 2, Elenga


U samoj utakmici se nema što puno ni pričati. Razlika u kvaliteti je na strani Francuske i samo je bilo pitanje vremena kad će zagristi i prelomiti susret u svoju korist. To su lagano počele raditi u drugoj četvrtini a nastavile su kroz cijelo drugo poluvrijeme.

No ono što brine nije poraz nego postignutih 26 poena za 40 minuta igre kao i podatak da u posljednjoj četvrtini naše cure nisu postigle niti jedan poen.

Izbornik Braslav Turić je za visok poraz pokušao naći opravdanja: „Imali smo dosta hendikepa tijekom priprema. Na početku nam je košarkašica iz Šibenika Ivana Dujić otkazala, a ona bi svakako bila članica petorke. Potom se i Martina Ćubrić ozlijedila, dok je Helena Božić prije 2 dana zbog zdravstvenih problema također odustala, tako da smo u tom dijelu oslabljeni. Sve drugo, od selekcije, do samih treninga i pripremnih utakmica odradili smo na željeni način“.

Našim curama ostaje još dva dana da se probaju što bolje pripremiti i da za početak pokušaju izboriti ostanak u Diviziji A.

„Naša šansa je Engleska i mi sve karte moramo baciti na taj drugi susret u skupini, te preko te utakmice pokušati izboriti drugi krug. Ulaskom u drugu skupinu, dolaze nam reprezentacije s kojima se možemo nositi, prije svega ekipa Turske koju smo već dobili na ovim pripremama. Siguran sam da ako uđemo u drugi krug imamo šanse koje ćemo znati iskoristiti“ – rekao je Turić.

Related Articles