Juniorke sutra odlaze u Bukurešt

Array

Nakon posljednje dvije utakmice koje su izabranice trenera Željka Ciglara igrale u Daruvaru protiv Slovenije (jučer pobjeda 85:48 i danas također 58:48) pripremno razdoblje je završilo.

Danas su se igračice vratile u Zagreb odakle će sutra otputovati za Bukurešt gdje se od 26. srpnja do 5. kolovoza održava prvenstvo Europe do 18 godina, u diviziji A.

Izbornik reprezentacije Željko Ciglar skratio je popis igračica. Posljednja koja je otpala u ovoj fazi slavonskih priprema je Martina Čubrić, pa će boje Hrvatske U-18 reprezentacije braniti sljedeće igračic: Ana-Marija Begić, Lana Pačkovski, Ivana Dujić, Ivana Tikvić, Ružica Džankić, Antonija Chiabov, Iva Cigić, Andrijana Cvitković, Anja Majstorović, Karmen Cičić, Anamarija Čutura i Inja Butina.

“Ne znam što bih rekao, mislim da je najbolje da nitko nema velika očekivanja jer nismo ove godine kakvi smo bili prijašnje tri. Nismo niti slabi, ali nismo niti u situaciji da kažemo da ćemo sve pobjeđivati. Veseli jedino činjenica što sada imamo deset igračica koje mogu participirat u igri tako da nositeljice igre mogu predahnuti. Brine me što glavne igračice nisu baš u nekoj formi, prije svih Tikvić, Majstorović, ali se nadam da će do prve utakmice i to sjest na svoje mjesto,” izjavio je izbornik Ciglar.

Hrvatska se nalazi u C skupini s Nizozemskom, Slovačkom i Češkom.

Related Articles