Juniorke u borbu za ostanak u “A” diviziji

Array

I u posljednjem nastupu reprezentacije Hrvatske u drugom krugu europskog prvenstva za juniorke naše reprezentativke su ubilježile još jedan poraz. Bolja od njih je bila ekipa Turske.


Hrvatska – Turska 51:57 (13:13, 24:27, 40:36)

Hrvatska: Butina 11, Rački 9, Chiabov 8, Bura 7, Matijević 6, Periša 5, Pleš 3, Miličević 2, Sarjanović, Jurjević, Pračuk, Mršić
Turska: Gulcan 12, Bayraktar 11, Akbas 10, Manlaci 8, Onar 6, Senyurek 6, Catalbas 2, Altunbey 2, Atas, Cidal, Basaran, Yildizhan


U susretu dvije dosta izjednačene ekipe možemo reći da su donekle presudile izgubljene lopte kojih je Hrvatska imala 21 a Turska samo 12. No ponovno se problematičnom pokazala posljednja četvrtina. Sve ono dobro napravljeno u prvih trideset minuta palo je u vodu u posljednjih deset.

Sam početak susreta pokazao je da su na parketu dvije vrlo izjednačene ekipe i da će biti vrlo neizvjestan susret. Tako se prva četvrtina završila neriješenim rezultatom.

Drugu i treću četvrtinu su ekipe odigrale sasvim suprotno. Najprije je u drugih deset minuta Turska bila malo bolja što joj je donijelo prednost od tri poena na poluvremenu da bi početkom drugog poluvremena Hrvatska polagano dostigla pa i prestigla gošće.

I onda kad su svi mislili da bi u posljednjoj četvrtini Hrvatska napokon mogla slaviti u Vukovaru to se nije dogodilo. Naše cure su odigrale slabo, Turkinje dosta bolje i to je rezultiralo na kraju pobjedom gošći rezultatom 57:51.

Kod Turske najefikasnije Melis Guncluan koja je postigla 12 poena a u stopu su je pratile Fahriye Bayraktar s 11 te Busra Akbas s 10 poena dok je kod Hrvatske još jednom jedina dvocifrena bila Inja Butina koja je opet postigla 11 poena.

Hrvaticama sad slijedi borba za ostanak u A diviziji.

Related Articles