Zadar ostao bez trenera nakon samo 24 sata

Array

Sapunica u Zadru se nastavlja. Nakon što je na jučerašnjoj press konferenciji za koju većina novinara nije niti znala jer je bila sazvana brzinski, predstavljen novi trener Zadra, Rado Trifunović, samo 24 sata kasnije šok. Trifunović je odbio Zadar zbog obaveza prema košarkaškom savezu Slovenije do kraja mjeseca rujna.

Tko je kriv? Najveći dio krivice leži na sportskom direktoru kluba, Branku Skroči koji je zadužen za odabir trenera i dovođenje igrača. Što se to promijenilo u 24 sata? Zar jučer dok se objavilo ime novog trenera nije bilo poznato da on ima obaveza prema Slovenskom savezu, nego se to saznalo tek dan poslije nakon što je službeno predstavljen kao novi trener Zadra? Neozbiljno da neozbiljnije ne može biti.

Osjeća li se Skroče odgovornim?

Podsjetimo, nakon nešto više od tjedan dana kada je Skroče objavio javnosti da je trener Zadra i dalje Ante Nazor iako ugovor još nije bio potpisan, dogodilo se to da je Nazor na kraju odbio potpisati novi ugovor. Ista priča desila se i sa Trifunovičem danas, nakon što je jučer bio predstavljen kao trener.

Kada će sportski direktor Zadra naučiti da se novi trener ne predstavlja prije nego je ugovor potpisan? Zadar tako nema trenera niti devet dana nakon službenog početka priprema, a tako će očito biti još neko vrijeme. Jedini problem je što je svaki izgubljeni dan priprema zlata vrijedan. Sezona samo što nije počela, a Zadar nema trenera i nema igrača osim kapetana Ive Ivanova, Ante Đuguma, Franka Šanga i Tonija Prostrana koji trenira s njima, ali ugovor još nema.

Nebi li bilo moralno da Skroče ponudi ostavku nakon ovih događaja, ali i potpunih promašaja prošle sezone sa dovođenjem pojedinih igrača, posebno onih stranih na bekovskim pozicijama i načinom na koji su dovedeni? Prosudite sami, ali ovakvim potezima samo se sve više narušava ugled nekad velikog kluba.

Možda nakon svih događaja, ali i izbjegavanja Zadra od strane igrača i trenera zbog toga jer znaju u kakvoj je klub situaciji, ali i odnosa kluba prema njima nebi loše bilo otići u stečaj i krenuti od nule. Samo, pitanje je kako bi navijači Zadra reagirali na stečaj i gašenje kluba.

Jedno je sigurno, stvarno se ne sjećamo situacije gdje je neki klub u samo desetak dana objavio imena novih trenera da bi ih oni odbili nekoliko dana, odnosno samo dan kasnije.

U ovim trenucima u Zadru zasjeda Nadzorni odbor kluba, prema informaciji portala 057info.

Related Articles