Juniorska Euroliga: Cibona u Rimu, Cedevita u Beogradu

Array

Euroliga je objavila popis 32 kluba koja će kroz četiri turnira tražiti svoje mjesto na finalnom natjecanju juniorske Eurolige.

Španjolski Joventut je bio prošlogodišnji pobjednik Nike International Junior Tournamenta (NIJT), u finalu  je pregazio Barcelonu Marija Hezonje. U kvalifikacijskim turnirima su, bez zapaženih rezultata, sudjelovali i za tu priliku složen iznimno jaki  Split te Cedevita i Cibona za koju su nastupili Marko Arapović, Lovro Mazali, igrači koji će i ove godine predvoditi svoje ekipe.

U novoj sezoni, 12. izdanju juniorske Eurolige, boje Hrvatske će braniti mladi igrači Cibone i Cedevite, igrači rođeni 1996. i mlađi. Tako će Cibosi predvođeni Arapovićem već sljedeći mjesec, uoči Nove Godine, nastupiti na turniru u Rimu gdje će im protivnici biti talijanski klubovi Stellazzurra košarkaška akademija iz Rima, Armani iz Milana, Virtus iz Siene, njemački Bayern, španjolski Cajasol te Sparsi iz Sarajeva.

Nakon Rima slijede turniri u španjolskom L’Hospitaletu i litvanskom Kaunasu, a Cedevita će nastupiti na posljednjem, onom u Beogradu. U skupini će biti sa košarkaškom akademijom Canaria, Partizanom i Mega Vizurom, dok će u drugoj igrati Budućnost, Crvena Zvezda, Zemun i francuski INSEP.

“U vremenima ekonomske krize važno je da klubovi ojačaju svoju investiciju u budućnost, a to znači da ulažu u svoje programe namijenjene mladima “ – rekao je Jordi Bertomeu, predsjednik i glavni izvršni direktor Eurolige.

“Radujemo se vidjeti 32 različitih kluba koja će igrati četiri kvalifikacijska turnira. Četiri pobjednika uz četiri s pozivnicom sudjelovat će na završnom turniru u Milanu, a najbolja dva će igrati finale u Mediolanum Forumu gdje će par sati kasnije biti okrunjen europski klupski košarkaški prvak”.

Joventut Badalona prvak NIJT
Foto: Euroleague.net

Related Articles