Juniorska poluzavršnica: Ćosić, Križanac i Kozić predvode Osječane

Array

Juniorska ekipa Osječkog sokola poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske izborila je dosta lako. U prvenstvu Istoka, koje je trajalo nevjerojatnih 11 mjeseci, jedine ozbiljnije utakmice su bile one protiv Valpova u regularnom dijelu sezone i protiv Đure Đakovića u doigravanju. Presudnu kvalitetu nad ostalim klubovima Slavonije i Baranje dali su  Fran Luka Križanac, Juraj Kozić i Ivan Ćosić, igrači koji treniraju s prvom ekipom i redovito bilježe minute na A1 parketima.

Od tog trojca, Ćosiću u posljednje vrijeme trener Zoran Helbich daje najviše prilika. U regularnom dijelu lige prosječno je igrao 18,5 minuta i upisivao po oko četiri poena i skoka, a u Ligi za ostanak na parketu boravi po 25 minuta uz zapažen učinak od 6,3 koša i 5 skoka po susretu.

Rođen je u Osijeku 1995, godine, a njegova karijera je vezana uz klubove u gradu na Dravi. Košarkaški put mu je počeo u Slavoniji (ove godine istupili iz natjecanja zbog financijskih razloga), nastavio ga je u Osijeku 2006 (spojio se sa ŠK Osijek), potom igra u Školi košarke Osijek (ugasila se) i sada igra u Osječkom sokolu. Najdraža pozicija mu je ona centarska, iako je visok samo 199.

Na poluzavršnici igraju u Dubravi, u skupini B su s četiri kluba čiji su rosteri popunjeni s kvalitetnim i već iskusnim igračima.

“Skupina je vrlo jaka. Tu je puno reprezentativaca koji bi trebali donijeti jednu veću razinu košarke. Utakmice bi trebale biti zanimljive i jako uzbudljive. Mislim da je naša grupa puno teža od zadarske jer ima vise izvrsnih individualnih igrača koji imaju puno iskustva na europskoj i svjetskoj razini.”

Kao i prijašnji sugovornici, Ćosić Ciboni, Splitu i Feniksu daje najveće šanse.

“Iako nisam imao prilike igrati protiv Cibone mislim da su jedan od favorita za prolaz na Final four. Duo Arapović i Mazalin će svim ekipama raditi probleme, ali vjerujem da i ostali dečki mogu dobro odigrati. Po meni, drugi favorit je Split. Protiv njih smo igrali prošle godine i nažalost smo izgubili, ali pružili smo dobru partiju. Ekipu predvode trojac Marinelli, Jukić i Bender koji mogu u svakom trenutku preuzeti odgovornost na sebe i donijeti preokret. Prošle godine smo igrali i protiv Feniksa s braćom Žganec, sigurno mogu pomrsiti račune bilo kome. Nažalost o Dubravi ne znam ništa oni će nam biti nepoznanica, ali sigurno nisu loši ako su se plasirali na poluzavršnicu” – rekao je mladi Osječanin i dodao.

“Izdvojio bih braću Žganec iz Feniksa, Jukića, Marinellija i braću Bendera iz Splita, protiv kojih smo već igrali. Znam da su Mazalin i Arapović odlični igrači iz Cibone ali ne znam detalje jer nismo igrali protiv njih.”

Osječanima je najveći problem manjak jakih juniorskih utakmica što pokušavaju nadoknaditi boljim radom na treninzima. U Zagreb ne idu s bijelom zastavom.

“Sigurno da smo zakinuti za jake utakmice, ali jakim treninzima koliko god možemo to pokušavamo nadoknaditi. U Zagrebu želimo odigrati što bolje i dati ćemo sve od sebe da pružimo dobru igru. Mislim isto tako da i mi imamo šanse proći dalje. Kao ni Dubravu, ni nas se ne smije podcijeniti. Suigrači i ja se želimo dokazati i ostavit ćemo srce na parketu svaku utakmicu. Želimo na poluzavršnici ostaviti dobar dojam i boriti se do kraja svaku utakmicu.”

Sokolovi su u svoju prvu “prvoligašku” sezonu krenuli dosta loše. U nastavku situacija se dosta promijenila i sada su u boljoj poziciji od Zaboka i Križevaca. Tomu su doprinijeli i nastupi juniora Osječkog sokola. Vrlo važno im je gostovanje u Dubrovniku, ono se preklapa s poluzavršnicom.

“Što se tiče mojih igara u prvoj ligi svaku utakmicu pokušavam odigrati što bolje mogu, a truditi ću se da igram još bolje. Radimo super, ekipa se odlično slaže, atmosfera je odlična i svi želimo bez dodatnih kvalifikacija ostati u prvoj ligi. Susret s Dubrovnikom nam je na rasporedu u petak, nadam se da ćemo ga odgoditi za koji dan kako bi nas trojica mogli pomoći ekipi da dobijemo utakmicu.”

Osječki sokol u srijedu i četvrtak igraju protiv Cibone i Splita, u petak im je protivnik Feniks, a u subotu će pokušati pobijediti domaćina dubravu. Treneri Davor Dogan i Goran Gunjević u Zagreb će povesti 14 igrača.

Pored spomenutog trojca u rosteru su: Filip Škrinjarić (1995/185), Zvonimir Horvat (1995/184), Sven Ostojić (1996/196), Filip Jurilj (1996/200), Matej Katavić (1996/185), Hrvoje Matković (1996/201), Bruno Ivić (1997/182),  Toni Kovač (1997/201), Karlo Uljarević (1998/182), Matko Fančović (1998/178) i Marin Bašić (1998/185).

Sve utakmice iz Dubrave, kao i one iz Zadra, moći ćete pratiti uz statistiku uživo.

Related Articles