U18 reprezentacija Hrvatske osvojila turnir u Londonu

Array

Juniorska reprezentacija Hrvatske je upisala i četvrtu pobjedu na turniru Future Stars 2013 koji se posljednja tri dana igrao u Londonu.

Nakon što su u petak pobijedili Švedsku, a jučer Bosnu i Hercegovinu i Englesku, danas su u finalu, teže nego što to pokazuje rezultat, još jednom bili bolji od domaćina turnira. Bosna i Hercegovina nije uspjela doći do trećeg mjesta, rezultatom 83:76 pobijedio ih je London United Hartfield Academy.


Hrvatska U18 – Engleska U18 73:63 (14:12, 33:27, 56:43)

Marinelli 16, Jelenek 15, Arapović 11, Mazalin 9, Kozić 7, Jukić 5, Ćorić 4, Vučić 4, Žganec B. 1, Palac, Kapusta, Karačić.


Hrvatska je vodila većim djelom utakmice koju je kontrolirala skoro 40 minuta. Pred sam kraj susreta su Englezi došli na samo tri poena zaostatka, ali su naši juniori ipak znali odvesti utakmicu u mirne vode.

U našem sastavu najkonkretniji je bio trojac Paolo MarinelliDorian JelenekMarko Arapović, a na kraju važne koševe ubacio je Osječanin Juraj Kozić. Karlo Žganec ni u ovoj utakmici zbog ozljede nije igrao.

Igračima Ante Nazora slijedi povratak u Hrvatsku, a od 03. srpnja nastavljaju s pripremama u Velikoj. U petak i subotu su planirane utakmice protiv Crne Gore, a prije Europskog prvenstva u Latviji još će nastupiti na turniru u Litvi gdje će im protivnici biti Litvanci i Rusi.

Related Articles