Juraj Kozić, član srebrne U18 generacije, ostaje u Švicarskoj

Boncourt Red Team i Juraj Kozić postigli su dogovor o nastavku suradnje te će nekadašnji srebrni mladi reprezentativac i sljedeće sezone biti dio švicarskog prvoligaša.

26-godišnji Juraj Kozić, rođen u švicarskom Sorengu, je proteklu sezonu bilježio prosječno 15,5 poena, 2,9 skoka te 2,2 asistencije što mu je ujedno bila i najbolja seniorska sezona.

Kozić je dio švicarske nacionalne vrste od 2015. godine kada je zaigrao za U20 reprezentaciju, a od 2016 je standardni član seniorske vrste. U tri utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine je u prosjeku postizao 2.3 poena uz 2.7 skokova i asistencija.

Inače, Kozić je osim nastupanja za švicarsku izabranu vrstu, nastupao i za U-18 hrvatsku reprezentaciju te je pod vodstvom tadašnjeg izbornika Ante Nazora osvojio srebrnu medalju na prvenstvu u Latviji.

198 centimetara visoki košarkaš, u Hrvatskoj je nastupao za Jolly JBS te Sokol Osijek. Sa Šibenčanima je u ljeto 2013. godine potpisao petogodišnji ugovor, ali se nakon jedne sezone u Hrvatskoj vratio u rodnu Švicarsku.

Foto: Screenshot Geneva Lions TV (Dec, 2018)

Related Articles