Luka Šamanić se priključuje reprezentaciji, nastupiti će na turniru u Splitu?

Danas se u hrvatskim medijima pojavila vijest da se Luka Šamanić oporavio od ozlijede koju je pretrpio sredinom svibnja u utakmici protiv Brooklyn Netsa te će se priključiti hrvatskoj reprezentaciji na pripremama u Opatiji.

Šamanić je u spomenutoj utakmici protiv Brooklyna zaradio frakturu četvrte metakarpalne kosti lijeve ruke, a predviđeno vrijeme oporavaka kod takve ozlijede je između 6 i 8 tjedana. Vijest o oporavku košarkaša San Antonio Spursa sigurno će razveseliti i izbornika Veljka Mršića sa čijeg su popisa već ranije otpali Krunoslav Simon i Dragan Bender.

Luka Šamanić je u ekipi Gregga Popovicha ove sezone zaigrao u 33 utakmice uz učinak od 3.7 koševa i 2.1 skoka po utakmici.

Podsjećamo, Split će od 29. lipnja do 4. srpnja biti domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske Igre u Tokiju, a kartu za Japan će uz Hrvatsku tražiti i Njemačka, Rusija, Meksiko, Brazil i Tunis. Pobjednik kvalifikacijskog turnira na Igrama će biti dio Grupe B u kojoj se trenutno nalaze Australija i Nigerija, dok će četvrti sudionik biti pobjednik beogradskog turnira.

Foto: Fiba.basketball

Related Articles