Jure Planinić potpisao za Cedevitu Junior!

Cedevita Junior gradi momčad za prvu sezonu u HT Premijer ligi, a novo pojačanje je 206 centimetara visoki, 21-godišnji centar Jure Planinić koji stiže iz Zadra u čijem je dresu protekle sezone osvojio naslov prvaka Hrvatske te Kup Krešimira Ćosića.

Za slušbene stranice kluba, Jure Planinić se osvrnuo na potpis te izazove koji ih čekaju u novoj sezoni: – “Iznimno mi je drago da sam pristupio klubu kao što je Cedevita Junior i što ću raditi s trenerom kao što je Damir Mulaomerović. Nadam se da ću se dobro pripremiti za novu sezonu, dobro raditi i podignuti razinu svoje igre individualnim radom u Zagrebu. Ono što sam razgovarao s trenerom Mulaomerovićem je da ću imati veću ulogu u momčadi no što sam imao do sada u Zadru, da ćemo kao momčad biti jaki i čvrsti, da ćemo igrati brzo i da nikome u ligi neće biti lako s nama. Bit ćemo mladi, željni dokazivanja i davat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici. Nema razloga da svi skupa ne budemo sve bolji iz dana u dan. Osobno za sebe vjerujem da mogu puno više i bolje no što sam uz ograničenu minutažu pokazivao do sada u Zadru. Imam iza sebe tri godine nastupa u HT Premijer ligi te ABA ligi u dresu Zadra i vjerujem da ću imati što dati ovoj momčadi.” – zaključio je Jure.

Planinić je prošle je sezone u dresu Zadra u HT Premijer ligi prosječno igrao 12 minuta, za to vrijeme je bilježio 6 koševa, 3,7 skokova i 0.7 asistencija dok je u ABA ligi za 10 minuta ubacivao 3.2 koša uz 2.2 skoka i 0.4 asistencije.

FOTO: kkcedevitajunior.hr

Related Articles