Medveščak na korak do Prve lige

Drugi dan završnog turnira Druge muške lige donio je susret dvije ekipe koje su u prvom kolu ostvarile pobjedu, Amfore i Medveščaka.

Amfora otvara utakmicu polaganjem Željka Jovića nakon 7 sekundi igre i to je bilo prvo i zadnje vodsvto kluba iz Makarske u ovoj utakmici. Demian Balaško na drugoj strani pogađa tricu i od tog trenutka, osim izjednačenja u 3. minuti utakmice,  Medveščak je kontrolirao stvari na parketu.

- Advertisment -

Do polvremena je predonst narasla na +12 (48-36), Amfora se sredinom treće primiče na samo poen zaostatka, ali nisu imali snage za preokret. Medveščak se ponovno odvaja na dvoznamenkastu prednost koju održava do kraja za konačnih 85-74.

Odličnu utakmicu odigrao je Balaško koji je upisao 33 poena, 16 skokova i 3 blokade, a pomoć je imao i u Borni Živkoviću (25pts, 10reb). Najbolji strijelac u ekipi Amfore bio je Mladen Primorac sa 25 poena, a tome je dodao i 5 skokova.

U drugoj utakmici Crikvenica je bila bolja od Đakova sa 94-76. Đakovo je bolje ušlo u utakmicu, imali su 8-2 nakon dvije minute igre, ali od tog trenutka postojala je samo jedna ekipa na terenu – Crikvenica je do poluvremena (52-29) odvela utakmicu u mirne vode i bez većih problema upisala prvu pobjedu na turniru.

Prvo ime sureta bio je iskusni Siniša Štemberger sa 26 poena i 10 asistencija, dok je Nikola Dragonjić utakmicu završio sa 28 koševa (81% šut iz igre). Kod Đakova najviše poena postigli su Filip Škrinjarić (23) i Antun Hrkač (21).

Treći dan turnira donosi ogled Medveščaka i Đakova (17:30) te Vindije i Amfore (20:00). Sve utakmice mogu se pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu KK Crikvenice.

FOTO: Mateo Levak