Jure Škifić pojačao redove Kvarnera 2010

Array

Već drugo pojačanje iz Slovenije u samo deset dana stiže u redove Kvarnera 2010. No, ovog je puta riječ o hrvatskom košarkašu – jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja na još jednu godinu, s riječkim je prvoligašem potpisao 24-godišnji Jure Škifić.

Škifić (202) je rođeni Zadranin, gdje se i počeo baviti košarkom. U Dubrovniku je odigrao prve prvoligaške minute i tamo se zadržao tri sezone, nakon čega po jednu provodi u Zadru i Borik Puntamici. Prošlu je sezonu odigrao u slovenskom Zlatorogu, gdje sa 7,8 poena i 4,4 skoka nije uspio pomoći klubu u izbjegavanju posljednjeg mjesta u ABA ligi, dok su u slovenskoj Ligi Telemach zauzeli četvrto mjesto. Škifić je u tom natjecanju u prosjeku postizao 9,2 poena uz 5,1 skok po utakmici.

Ovim potpisom Riječani su dodatno pojačali pozicije pod košem, gdje će Škifić s Ivicom Radićem činiti centarski par, dok s Teom Šimovićem ipak nisu uspjeli dogovoriti nastavak suradnje. U klubu ističu da su svi novi igrači potpisali ugovore u okvirima budžeta, te da bi se skoro mogao dogoditi potpis još ponekog igrača.

Related Articles