Jure Zdovc: “Moramo pokazati tko je gazda u Hrvatskoj”

U subotu u 20:00h Cedevita će u trećoj utakmici polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige u Domu sportova ugostiti Split, a ulaz na utakmicu je besplatan. Serija je trenutno izjednačena na 1-1 i subotnja utakmica presudit će o tome koja će momčad ići u finale. Popravka nakon toga više nema, a kod Cedevite su za tu utakmicu upitni Andrija Stipanović i Filip Krušlin, dok sigurno neće biti Tonija Katića.

“To je utakmica u kojoj moramo pokazati tko je gazda u Hrvatskoj. Imamo neke probleme, ali kao što sam rekao, moramo odigrati puno bolje nego u zadnje dvije utakmice. Prije svega, moramo imati bolju koncentraciju, biti agresivniji, čvrsti i pokazati da smo još uvijek prvi favoriti u državi. Mi ne podcjenjujemo Split. Pokazali su da imaju kvalitetu, što sam ja već par puta naglasio. No, mislim da sve ovisi o nama i moramo to jednostavno pokazati na terenu”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Razigravač Roko Ukić svjestan je koliko je ova utakmica bitna za sezonu Cedevite.

“Moramo se maksimalno mobilizirati i dobiti tu treću, odlučujuću, utakmicu. Split se pokazao kao izuzetno dobar protivnik. Ne mislim da smo ih drugu utakmicu podcijenili, jednostavno smo imali jako loš dan generalno kao momčad i zasluženo su nas pobijedili. Moramo sad napraviti sve da u toj odlučujućoj utakmici pokažemo da to ipak nije realna slika i realan odnos snaga na terenu”, rekao je kapetan Cedevite.