Jure Zdovc: Zadar nam je pomogao s dobrom utakmicom u Podgorici

Array

Aktualni prvaci Hrvatske odigrali su vrlo dobru utakmicu, a već su u prvoj četvrtini preuzeli kontrolu. Do kraja susreta pobjeda Cedevite nijednom nije došla u pitanje. Cedevita i sljedeću utakmicu igra protiv Zadra, kojeg će u sklopu prvog kola Premijer lige u petak u 18 sati ugostiti u Domu sportova.

Zadovoljan izvedbom svojih košarkaša bio je i trener Cedevite, Jure Zdovc:

“Čestitam mojim momcima na pobjedi. Znali smo da će to biti teška utakmica. Zadar nam je čak pomogao u tome jer su dobro odigrali utakmicu u Podgorici. Trebali su, uz malo sreće, možda čak i dobiti, tako da smo bili još oprezniji i koncentriraniji u skautingu i pripremi. Znali smo gdje vreba opasnost. Znali smo da moramo biti strpljivi u napadu i da protok lopte mora biti dobar, puno bolji nego protiv FMP-a. Znali smo da moramo igrati obranu od prve minute, a ne od šeste-sedme kao protiv FMP-a. To smo uspjeli u nekoj mjeri. Obrana je bila korektna, s tu i tamo nekim padom koncentracije zbog toga što smo imali neku razliku pa se odmah igrači malo opuste. U napadu je lopta išla, tražili smo slobodnog igrača, uspjeli smo napraviti višak i zbog toga je postotak šuta bio visok.”

Cedeviti je dobro došlo što su Zadrani Cherryja, koji inače ne slovi za šutera, branili ispod bloka pick and rolla, što je on kaznio s pet ubačenih trica.

“On ima korektan šut s lijevim driblingom za tri. On ima sva prava da šutira jer uvijek ostane poslije treninga i šutira. Tko to radi, kod mene ima sva prava da šutne kad je sam”, izjavio je Zdovc.

Will Cherry, playmaker Cedevite:

“Bila je to borbena utakmica. Trener je odradio dobar posao u pripremi za Zadar. Ja sam osobno gledao njihovu utakmicu protiv Budućnosti, kada su odradili sjajan posao i vratili se u utakmicu. Nakon što smo dobro počeli, znali smo da nijedna prednost protiv njih nije sigurna jer oni su momčad koja u kratkom vremenu može zabiti puno poena. Bila je to sjajna utakmica. Zabijali smo otvorene šuteve i igrali dobru obranu i to nam je donijelo pobjedu.”

Related Articles